Site icon AMIRNAWAWI

Bufet Ramadan Terbaik Selangor 2021 – Lugar De la Boda Puchong

Bufet Ramadan Terbaik Selangor 2021 – Lugar De la Boda Puchong | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang saya sayangi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah untuk entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua mengenai tempat berbuka puasa terbaik di Selangor.

Tempat yang saya maksudkan adalah Lugar De la Boda. Saya sendiri telah menghadiri ataupun pergi ke sini pada Ramadan 2 tahun lepas. Eh, kenapa tak pergi tahun lepas? Tahun lepas kan segala bufet Ramadan di Malaysia tidak beroperasi. Incase kalau ada antara korang yang tertanya. 🙂

Untuk pengetahuan anda, dewan perkahwinan Lugar De La Boda diuruskan oleh Hanana Group Sdn. Bhd. Bufet ramadhan tahun ini, mereka menyediakan lebih dari 60 jenis hidangan dan 10 stall dimana ia disediakan di dalam dan juga luar dewan. Kesemua hidangan yang disediakan lengkap dari pembuka selera sehingga pencuci mulut.

Menu Makanan Utama

Kalau di Lugar De la Boda ini, makanan tak usah cakap lah. Memang terbaik! Saya pun kalau makan konfirm teringat ingat. Ini bukan nak puji tapi serius ini pengalaman saya sendiri. ini tengah taip entri ini pun teringat tentang rasa masakan diorang. Terutama kambing gril lemon. Perghh padu betul. Padahal dah lama tak rasa tu. Tapi masih teringat-ingat. Hebat betul penangan makanan kat sini.

Untuk menu utama, Lugar De La Boda @ Puchong menghidangkan nasi yang boleh dimakan bersama lauk pauk seperti ‘Ayam Masak Merah’, ‘Ayam Goreng Berempah’, ‘Daging Gulai Kawah’, ‘Daging Masak Hitam’, Ikan Goreng Cili Padi’, ‘Ikan Masin Masak Lemak Cili Padi Bersama Nenas’, ‘Kupang Goreng Pedas’, ‘Lala Halia’, ‘Sambal Sotong’, ‘Sambal Kerang’, ‘Sayur Goreng Campur’ dan ‘Sayur Masak Lemak Pucuk + Suhun + Ubi Kentang’.

Ayam goreng berempah
Daging gulai kawah

Selain itu, anda bakal menikmati ‘Nasi Beriani’ yang dihidangkan bersama ‘Ayam Mediterranean (Braised Chicken with Tomato Herbs)’,  ‘Daging Masak Beriani’, ‘Daging Masak Hitam’, ‘Dalca Sayur’, ‘Pajeri Nenas’ dan ‘Acar Buah’.

Daging Masak HItam

Seterusnya, terdapat 10 stall yang anda Wajib cuba sebab semuanya menarik tau. Dalam 10 stall tersebut ada namanya yang tersendiri iaitu ‘Kambing Grill Hanana dan Blackpepper Sauce’, ‘Roti John Adik Manis’, ‘Char Kuew Tiaw Abang Tanjung’,’Dim Sum Cheng Ho’, ‘Noodle Station’, ‘Air Balang Pasar Malam’, ‘ABC Mountain’ dan ‘Ais Krim Corner’. Hidangan di stall termasuk ‘Kambing Grill Sos Lemon’, ‘Char Kuey Tiaw’, ‘Tepanyaki’, ‘Roti John’, ‘ABC’, ‘Dim Sum’ dan banyak lagi.

Dimsum
Kambing grill sos lemon

Tidak lengkap kalau makan tanpa pencuci mulut. Disini terdapat banyak pencuci mulut seperti ‘Kuih Kuih Melayu’, ‘Pelbagai Perisa Jelly’, ‘Seri Muka’, ‘Pelbagai Perisa Dadih’, ‘Pelbagai Perisa Dadih dan Jelly’, kek, koktail dan buah buahan tempatan. Untuk pilihan bubur, akan dihidangkan 2 jenis setiap hari termasuk ‘Bubur Jagung + Sagu’, ‘Pengat Pisang’ dan ‘Bubur Kacang Hijau + Bubur Pulut Hitam’.  Pastinya melengkapkan menu berbuka puasa anda nanti.

Tetamu sedang sibuk mengambil pencuci mulut
Harga Bufet Ramadan Terbaik Selangor 2021 – Lugar De la Boda Puchong

Bufet Ramadhan 2021 di Lugar De La Boda @ Puchong akan bermula sepanjang bulan Ramadhan 2021 iaitu dari 16 April 2021 hingga 9 Mei 2021 dari 6.30 petang hingga 10.30 malam. Harga Bufet Ramadhan Lugar De La Boda @ Puchong adalah seperti berikut :

Dewasa (Seorang) – RM79
Kanak-Kanak (6-12 Tahun) – RM59
Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) – RM59

Untuk anda yang ingin menempah secara beramai-ramai, Lugar De La Boda @ Puchong turut menawarkan harga untuk satu meja (8 pax) dengan harga istimewa seperti berikut : 

1 Meja (8 Pax) – RM632

Nak harga murah? Mestilah ada. Anda boleh dapatkan voucher buffet ramadhan di Lugar De La Boda dengan harga istimewa ini sebelum 12 April 2021 dengan harga berikut : 

Dewasa (Seorang) – RM59
Kanak-Kanak (6-12 Tahun) – RM30
Warga Emas (60 Tahun Ke Atas) – RM30
1 Meja (8 Pax) – RM450

Jadi tunggu apa lagi, buatlah tempahan sekarang. Dapatkan harga istimewa ini.

Alamat Lugar De La Boda

Untuk maklumat lanjut dan tempahan mengenai Bufet Ramadhan Selangor Di Lugar De La Boda, sila hubungi mana mana medium di bawah:

Alamat : Lugar De La Boda
Persiaran Tasik Prima 4,
Lake Vista,
47100 Puchong,
Selangor.


Instagram: https://www.instagram.com/buffetramadhanselangor2021/
Facebook : https://www.facebook.com/buffetramadhanselangor2021

Exit mobile version