November 29, 2023

Tentang Penulis


Menggunakan nama pena amirnawawi di ruangan maya. Seorang anak kepada sepasang suami isteri yang penyayang lagi tegas. Pemegang Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Kejuruteraan Kimia dari salah sebuah universiti awam di Malaysia. Sekarang sedang mengikuti Kursus Process Plant Safety & Health INSEP di Pahang Skills.  Gemar  melancong dan mencuba sesuatu yang mecabar fizikal dan mental.

Berangan-angan untuk menjelajah dunia untuk mempelajari pelbagai cabang ilmu dan adat budaya masyarakat setempat. Hebat di dapur dan pakar memasak masakan tradisional. Fasih berbahasa Inggeris dan Melayu. Gemar untuk berkawan dengan semua orang dan mudah mesra.

Penulisan di blog menjurus kepada aktiviti seharian, serta pengalaman travel ke serata tempat untuk tatapan umum. Berpengalaman menulis advertorial dan entri pelbagai genre. Masih gigih mempelajari tentang SEO untuk kepentingan blog dan para klien.  Sentiasa mempelajari perkara baru dan menggunakan bahasa Malaysia dengan betul. Pernah menyertai Akademi Sastera untuk mempelajari teknik penulisan yang terbaik.

akademi sastera

Pernah mendapat tempat pertama dalan beberapa pertandingan penulisan blog. Antaranya ialah tempat pertama untuk penulisan Kedai Rakyat 1 Malaysia (KR1M), Maybank dan juga Astro. Beberapa advertorial lain yang pernah ditulis ialah, Astro, Line Shopping, Maybank, HalalPro, Zalora, Ephyra dan pelbagai jenama lain.

Sangat bersemangat dan tekun dalam membuat satu pekerjaan yang diberikan untuk kepuasan pelanggan yang maksima. Untuk sebarang pertanyaan atau pengiklanan, boleh hubungi saya di:

Gmail:  nsnawasari@gmail.com

 Ymail:  amir_galaxies26@yahoo.com

 Fb: facebook.com/ amiruddin26

 Twitter: @amir_nawawi

 Instagram: @amir_nawawi

7 thoughts on “Tentang Penulis

  • awww..ada owg nak ngowat abg amir lew….

  • ltak psal aku la iaitu 2 ppu ku yang tercinta…kah3

    • xdek maknanya..buang masa jek..hak3.. kuang asam punyer 2pupu..

      • oloh..huk3..xpun ltak aku bwh c dia yg trsyg..kah3..mpuh aku..haha

Comments are closed.