Berblog Boleh Dapat Duit Ker? Serius Bohong!

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat semua pembaca blog budiman sekalian. Apa khabar? Mesti semua gembira sebab cuti awal Muharam campur sekali ngan cuti Deepavali kan? Saya tak kesah cuti tu sebab memang sekarang saya bercuti mid-semester. Seminggu pulak tu.

Apapun hujung bulan Oktober sudah pun berlalu. Semestinya para blogger sekalian sibuk untuk menuai hasil dari blog mereka kan? Mana tidaknya, berduyung-duyung blogger menulis tentang mereka cashout earning mereka. Berikut beberapa blogger yang menulis tentang pekara tersebut

terbaik

AnisSempoi

Mek Onie Gojes

Mr Jocko

Itu antara entri dari blogger yang sempat saya baca. Mesti beratus-ratus blogger lain yang turut menulis entri yang sama. Sampai ada seorang kawan saya tanya,

Betul ke tulis blog ni boleh dapat duit? Macamana? Ke korang ni bohong jer?

Sentap tak soalan dia? Macam blogger ni berbohong plak. Macamana orang ramai tak curious nak tahu kalau kebanyakkan blogger dok tayang amaun cashout mereka. Berbulu la mata orang ramai melihatnya.

Walau tak banyak, sikit pun ok per. Pelan-pelan kayuh
Walau tak banyak, sikit pun ok per. Pelan-pelan kayuh

[pullquote align=”left|center|right” textalign=”left|center|right” width=”30%”]Apapun biarlah sesuatu pekerjaan yang kita lakukan tu dengan passion, semangat yang tinggi[/pullquote]

Apepun betul ke tidak boleh dapat duit dari blog tuh, bolehlah kalian cari di Google. Berpuluh malah beratus entri dah ditulis oleh blogger mengenai hal ini. Malas plak aku nak ulas panjang. Aku rasa aku pun pernah juga tulis pekara ini.

Tapi ramai orang ingat tulis blog sehari terus dapat duit beribu. Ohmai! Kalau macam tu ramai la orang jadikan blogger ni kerja tetap mereka. Konform pegawai bank ni pun berhenti kerja dan dok menaip kat rumah jer memanjang.

Apapun biarlah sesuatu pekerjaan yang kita lakukan tu dengan passion, semangat yang tinggi. Bukannya main hentam dan tangkap muat jer.. Buatlah dengan bersungguh-sungguh dan insyaAllah hasilnya akan tiba jua. Tidak banyak, sikit pun jadilah.

Cukup menarik entri yang ditulis oleh Kak Kujie ini. Boleh dijadikan rujukan oleh para blogger untuk menulis. Tak kira la blogger baru ataupun lama.

 

 

AM: Aku pun cashout jugak duit dari Nuffnang semalam. Alhamdulillah. Start bulan nih, setiap bulan aku akan terima cek dari Heritage House tu. Tak dari Nuff, dari Churp-churp la..

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

47 thoughts on “Berblog Boleh Dapat Duit Ker? Serius Bohong!

  • November 1, 2013 at 9:01 pm
    Permalink

    Kalau rajin memang boleh buat duit 🙂

    Reply
  • November 1, 2013 at 9:05 pm
    Permalink

    hahahahaha! malam onie buat entri churp2 tu kan,terus ada orang pm suh ajarkan,hahaha

    Reply
  • November 1, 2013 at 9:11 pm
    Permalink

    Yang penting buah hati kena ada gojes tu :p

    Btw, memang betul ape amir cakap. Kena usaha dan sabar. InshaaAllah akan tiba masa kita 🙂

    Reply
    • November 1, 2013 at 9:30 pm
      Permalink

      Setuju. anis dah berap lama berblog nih? Tak pernah jumpa plak lam event

      Reply
  • November 1, 2013 at 9:20 pm
    Permalink

    kalau rajin dan berusaha, tak mustahil setiap bulan boleh cashout…tapi kalau baru buat blog tu…bukan sebulan buat blog da boleh dapat hasil…cuba tengok blogger2 otai yang lain…ambil masa bertahun tu…:D

    Reply
    • November 1, 2013 at 9:29 pm
      Permalink

      Setuju.. Bertahun juga la.. Entri pun kena la banyak. Kalau 2 3 entri jer takleh jugak kan

      Reply
  • November 1, 2013 at 9:57 pm
    Permalink

    alhamdulillah, at least tiap-tiap bulan ada pasif income
    masuk jamban pun kena bayar 30 sen skang, ni kan duit free hasil titik peluh jari-jemari penuhi masa lapang dengan minat sendiri, iaitu blogging
    sape yg tak suka kan?

    apepun, keep it up
    bila nk lepak kat KFC ni,hehe

    Reply
    • November 1, 2013 at 10:21 pm
      Permalink

      Tu la.. Kalau hok doh kerja lagi la masyukkk..

      Boleh jer. Rasanya nak lepak reramai minggu depan nih. Ramai jugok nk join nih..haha

      Reply
  • November 1, 2013 at 9:57 pm
    Permalink

    Tiap-tiap tahun pun boleh cashout jika ada usaha dan tidak pernah rasa putus asa.

    Reply
    • November 1, 2013 at 10:22 pm
      Permalink

      Tiap bulan pon boleh bro.. Kalau tiap tahun tu lama bebenor menunggunya

      Reply
  • November 1, 2013 at 10:37 pm
    Permalink

    Blogger yang dah lama insha Allah boleh..tapi kalau hari ni buat blog terus dapat ribu2..itu tipu

    Reply
  • November 1, 2013 at 11:44 pm
    Permalink

    Bila tengok blogger2 semua dpt pendapatan melalui blog ni, rasa seronok dan berkobar2 pulak semangat ni. tapi mungkin bukan dan belum utk saya ber rezeki bersama blog ni. masih terlalu jauh nk gapai. tapi akan cuba sedaya upaya. terima kasih utk entri ni

    Reply
    • November 2, 2013 at 1:07 am
      Permalink

      Takpe, kita pelan-pelan kayuh.. Semua pun slow jugak pada permulaan. Lama-lamu makin masyuk la tuh 🙂

      Reply
  • November 2, 2013 at 12:58 am
    Permalink

    nak tanya kalau cashout nuffnang berapa lama tempoh nak dapat eh? dah terkumpul tapi nak pernah claim. hehehe

    Reply
    • November 2, 2013 at 1:06 am
      Permalink

      Maksimum 2 bulan la.. Paling awal sebulan. Sebab tu kalau nak cashout, sila buat hujung bulan. Dia akan proses next month, dan bulan seterusnya dia akan hantar cek.. 🙂

      Reply
  • November 2, 2013 at 8:11 am
    Permalink

    total RM3000+ dapat utk 1 hari selemalam selepas deal 3 advertorial.
    ada yg kecik ada yang besar.
    boleh dapat duit, tetapi bukan sekelip mata
    kena kerja keras dan work smart

    Reply
    • November 2, 2013 at 10:44 am
      Permalink

      Fuhh! 3K sehari.. Hebat..
      Kena menuntut ilmu betul-betul ni dengan kak Jie..

      Reply
  • November 3, 2013 at 7:58 pm
    Permalink

    apa yg penting usaha dan terus usaha dan jangan terlalu mengharap, bermula dari minat tak sangka boleh jana income pula kan 😉

    Reply
  • November 3, 2013 at 9:42 pm
    Permalink

    boleh kalau ada usaha..boleh kalau nak dapat lebih ada caranya menuntut dengan sifu…banyak membaca

    Reply
  • November 4, 2013 at 3:21 pm
    Permalink

    wah.. best la dpt cekl dari nuff.. last dpat tahun lepas ja.. lepas tu tak dpt dah.. 🙂

    Reply
  • Pingback: Cek 2K Dari Churp-Churp Berjaya Ditunai.. | amirnawawi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *