Moonton & RSG MY – Team E-Sport Kerjasama Terbaru Yoodo

Moonton & RSG MY – Team E-Sport Kerjasama Terbaru Yoodo | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah untuk entri kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai kerjasama terbaharu Yoodo bersama Moonton & RSG MY.

Untuk makluman semua, Yoodo, selaku penyedia perkhidmatan mudah alih digital pertama yang memberikan peluang kepada pengguna menentukan sendiri pilihan data dan panggilan mereka mengukuhkan lagi jenama mereka dengan mengumumkan kerjasama bersama kumpulan esports di Malaysia. Kerjasama bersama Moonton iaitu pembangun permainan video popular dan penerbit Mobile Legends: Bang Bang (MLBB), dan menjalin usaha baru dengan RSG MY selaku organisasi esports utama Asia Tenggara.

Selain itu, Yoodo juga mengumumkan kerjasama dengan dua pasukan esports baru dan mengumumkan pendaftaran baharu untuk pasukan esports  Player Unknown’s Battlegrounds (PUBG) MOBILE iaitu Yoodo Gank

Beraksi MLBB Bersama Moonton

Yoodo mengumumkan kerjasama industri dengan Moonton untuk menghidupkan pelbagai kejohanan bertumpu kepada MLBB sepanjang 2021. Kerjasama epik ini akan dimulakan dengan Liga Pro MLBB (MPL) Musim 7 yang akan datang, yang untuk pertama kalinya liga khusus untuk Malaysia.

Seterusnya akan disusuli dengan kejohanan jemputan khas sebelum melangkah ke MPL Musim 8. Kerjasama dengan kemuncak paling hebat dengan Kejuaraan Dunia MLBB M3 pada akhir 2021.

Moonton & RSG MY - MPL MY CEO

“Kami menyedari bahawa pasaran Malaysia untuk MLBB sedang berkembang pesat! Terdapat banyak pemain berbakat dan semakin ramai peminat yang mencari aksi MLBB yang hebat. Kami sangat gembira dapat bekerjasama dengan Yoodo untuk memuaskan para pemain profesional dan peminat dengan barisan kejohanan luar biasa sepanjang 2021, “

Michael Lin – Pengurus Pembangunan Perniagaan dan Pemasaran Esports untuk MPL MY.
Kolaborasi Yoodo Dan RSG Malaysia Untuk MLBB & Call of Duty: Mobile

Yoodo juga mengumumkan kerjasama strategik dengan RSG MY yang menyaksikan pengumuman pasukan esports MLBB baru, Yoodo RSG MLBB, pencabar baru dalam arena persaingan MLBB.

Moonton & RSG MY - Team terbaru Yoodo

Pasukan ini mempunyai Logan – Abdul Wandi, Tank / Sokongan; Leixia – Ahmad Ali Huzaifi, Pertengahan / Teras; Zaraki – Jamil, Offlane; Rush – Herwin, Tank; Kaizer – Isme Haqeem, Offlane; Lolealz – Ealtond Rayner, Offlane; dan Syno – Mohamad Amir Afdhal.

Yoodo RSG MLBB
Yoodo RSG MLBB

Kolaborasi baru ini juga menyaksikan Yoodo mengukuhkan kehadirannya dalam Call of Duty: Mobile kerana kerjasama ini juga mengumumkan pasukan Yoodo RSG CODM baru.

Yoodo RSG CODM
Yoodo RSG CODM

Pasukan ini akan diketuai oleh Yoodo RanGer Abdul Hakiem yang sangat berbakat, yang sangat produktif dalam memenangi kejohanan antarabangsa dan kebangsaan selama tiga tahun terakhir. Ia juga disertai oleh Edz – Farris Rauf, AlphaRe – Muhammad Azri, Raven – Ameer Imran dan Derp – Muhammad Irfan Danial.

Aiman Wafiy, Pengurus Operasi di RSG MY
Aiman Wafiy, Pengurus Operasi di RSG MY

Mengulas mengenai kerjasama ini, Aiman Wafiy selaku Pengurus Operasi di RSG MY mengatakan, “Kita semua berhubung dengan komuniti esports dengan cara unik untuk mencipta juara di semua pertandingan. Ketika memperluas kehadiran kami di Malaysia, jelas dari awal bahwa – dengan semangat mereka untuk sukan, Yoodo akan menjadi pasangan yang sempurna. Sekarang kami sangat gembira melihat bagaimana perkongsian ini dapat membawa pemain berbakat kami lebih jauh. “

Jadual untuk Kejohanan MPL 2021

MPL Season 7Dates:

  • Qualifiers: 5 February – 7 February 2021
  • Regular season: 12 March – 18 April 2021
  • Playoffs: 30 April – 2 May 2021

MSC/MPL Invitational

  • June – July 2021

MPL Season 8
Dates:

  • Qualifiers: 16 July – 18 July 2021
  • Regular season: 20 August – 3 October 2021
  • Playoffs: 15 October – 17 October 2021 

M3 2021

  • November – December 2021
Wajah Baru Dalam Pasukan Yoodo Gank

Yoodo juga mengumumkan muka baharu untuk pasukan esports PUBG MOBILE mereka yang sangat popular dan berjaya iaitu Yoodo Gank. Barisan baru ini menyaksikan Wrydep – Azim Haris, Entry Fragger; Putra – Fairul Iskandar Putra, Rusher / Fragger; dan Bravo – Lokman Hakim, Rusher / Fragger menyertai pasukan utama Draxx – Abdul Azim Ikromi, Sniper dan ketua pasukan ManParang – Aiman Amirul.

Yoodo Gank
Yoodo Gank

We’re extremely happy to welcome Wrydep, Putra, and Bravo onboard Yoodo Gank,” shared Kevin Wong, Yoodo Gank Team Manager and CEO of Wulf Esports. “These skilled players have already shown tremendous commitment to the team and they are working very hard under the watchful eyes of our coach Hahagus to develop good chemistry among them and the existing players, Draxx and Manparang. I would say Yoodo Gank is wholly geared up and ready to bring us some great winning moments this year!

Yoodo Gank has been one of the most successful PUBG MOBILE teams in Malaysia and with this new roster we believe the team will only continue to set new records and build upon their legacy. We look forward to the exciting dynamic that the new players will bring with them and wish the team the best of luck

Chow Tuck Mun, Head of Yoodo

Jadi secara konklusinya, tahniah diucapkan kepada Yoodo kerana terus memperluaskan penglibatan mereka dalam arena esports dan terus memberi perangsang kepada semua pasukan yang terlibat. Kepada pasukan RSG Mobile Legends, RSG Call of Duty Mobile dan Yoodo Gank, selamat maju jaya diucapkan dan semoga membawa lebih banyak kemenangan kepada negara serta mengharumkan negara dalam arena esport.

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *