July 21, 2024
Hal-hal Semasa

Another 1 Week… -.-‘

impianku setinggi bintang di langit

Pejam celik pejam celik dah lebih 4 bulan aku bercuti semester. Masa macam terlalu singkat untuk aku. Tak terasa setiap detik yang bergerak. Dalam kesibukan kerja aku, akhirnya cuti ini telah sampai ke penghujungnya..

Waduh!! malas giler weh nak balik universiti nih. Memang dah lama dok umah nih rasa macam malas giler la nak gerak gi sana balik. Terasa satu tarikan yang kuat untuk aku berada dirumah. Tapi apakan daya memang kena la tolak tepi kepentingan diri sendiri. Ilmu oengetahuan tu lebih penting..Erkk..Pandai benar aku becakap ek..hahaha3..

Apepom, mesti korang yang pernah dok asrama akan berasa macam aku rasa nih kan. Rasa malas yang menebal untuk kembali ke asrama. Tapi bila dok umah lama2 pom boring gak. Masa tu mula la terpikir nak pi dok asrama balik. Tapi bila time betul2 kena pi asrama, bukan kemain liatnya.

Kalau dulu mase dok MRSM, aku ni memang menghitung hari nak balik la. Rindu giler nga family aku..hehe3..Padahal boring dok sana. Tapi seriuosly aku habaq kt hampa semua, walau jauh mana pom kita merantau, mesti bila kembali kat umah, katil yang kita  tinggalkan dulu tuh terasa sangt best untuk kita landing kan. Tambah2 kalau ade bantal busuk yang telah lama ditinggalkan.. Perghh!! Tu kalau tidor kompom xbangun dah tu..he3.. Walaupom katil kt tempat baru dah ada, katil kt umah sendiri lagi best..(peribahasa baru nih)..

Apepom, by hock or by crok, aku kena gak gerak ke asrama minggu depan. Tapi tiket bas xbeli lagi nih..Entah ada ke tidak nih.. Aku ni jenis xambik kesah sgt kalau bab2 macam nih. Nanti last minute baru aku pi cari.. Kalau ada nasib aku la tuh.. Kalau xde, mintak sijil sakit ler jawabnyer..

Atlast, subjet untuk semester depan memang byk yg mencabar. Menguji kebijaksaan aku untuk bergelar seorang Jurutera Kimia di masa akan datang. Memang kena fokus habis la. Tak leh dah la nak main2.. Nanti xpasal2 kena repeat byk paper.. Azam aku untuk semester depan moga2 dapat ler result yg ok sket.. Dah xmau yang jenis cukup2 makan jer..

AM: Please pray for me yer teman2.. Moga kita berjaya bersama-sama.. =P

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

2 thoughts on “Another 1 Week… -.-‘

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *