Amirnawawi

Author's details

Name: muhd amiruddin mohd nawawi
Date registered: March 3, 2011
URL: http://amirnawawi.com
Yahoo! IM: amir_galaxies26

Biography

Seorang pelajar Sarjana Muda Kejuruteraan Kimia di salah sebuah Universiti tempatan. Anak Ke-5 dari 7 adik beradik. Seorang anak muda yang sempoi dan sentiasa optimis. Mempunyai azam yang kuat untuk berjaya. Sentiasa komited untuk mencapai ape yang diidamkam. No Pain, No Gain

Latest posts

  1. Nikmati Hainan Bread Set Hanya RM8.88 di PappaRich — May 24, 2017
  2. Buzzme – Satu Sim Kegunaan di Pelbagai Negara — May 21, 2017
  3. Antara 4 Jenis Ramyun Nongshim Ini, Yang Mana Paling Anda Gemari? — May 18, 2017
  4. Kalau Dah Bukan Rezeki.. — May 17, 2017
  5. Promosi Pesona Indonesia di Bukit Bintang Kembali Lagi Untuk Tahun 2017 — May 17, 2017

Most commented posts

  1. Permohonan Pramugara dan Pramugari Air Asia — 180 comments
  2. Nuffnang Hanya Untuk Kroni? — 95 comments
  3. Segmen Saya Mahu Ditegur — 81 comments
  4. Pekara Yang Di Benci Masa Baca Blog — 74 comments
  5. #amirnawawi.com dalam Akhbar Utusan Malaysia. — 72 comments

Author's posts listings

May 05

Kolaborasi Filem Jibam dan Produk Cantik Dara

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pembaca blog yang dikasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam kedaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai produk Cantik Dara.

Lambakan produk kecantikan di negara ini tidak menenggelamkan jenama Cantik Dara ayng dilihat makin menyerlah dalam kalangan pengguna mereka di Malaysia. Pada minggu lepas telah diadakan majlis pelancaran Produk Cantik Dara ini.

Bertempat di Restoren Rebung Chef Ismail, pengasas dan tetamu kehormat iaitu Datuk haji Mohd Rawi bin Hj Abdul Hamid iaitu Pengerusi JawatanKuasa Kerjaraya, Agama, Pelancongan, dan Warisan Negeri Kedah telah hadir ke majlis pelancaran tersebut. Tidak lupa juga para stokis dan tetamu jemputan yang lain.

Juruacara majlis pada hari tersebut, Aril Pilus

Pengasas Produk Cantik Dara, Cik Puan Nurul Sayang

Puan Nurul Sayang iaitu selaku pengasas Cantik Dara optimis bahawa produk Cantik Dara akan menjadi fenomena baharu dalam bidang kecantikan di Malaysia. Dengan rangkaian produk keluaran mereka, diyakini dapat menambat hati pengguna di Malaysia, Brunei dan juga Singapura.

Pengerusi Jawatankuasa Agama , Kerja Raya, Pelancongan dan Warisan Negeri Kedah, YB Dato’ Haji Mohd Rawi Abd Hamid

Majlis pelancaran Cantik Dara  ini telah dirasmikan oleh Pengerusi Jawatankuasa Agama , Kerja Raya, Pelancongan dan Warisan Negeri Kedah, YB Dato’ Haji Mohd Rawi Abd Hamid. YB Dato’ Haji Mohd Rawi berharap agar produk ini mendapat tempat dalam kalangan rakyat Malaysia kerana produk ini adalah keluaran bumiputera Melayu. Sokonglah barangan buatan orang kita.

Presiden Pertubuhan Kebajikan Insaniah Srikandi Malaysia , Dato’ Shikin Begum

Perjanjian persefahaman antara pihak Cantik Dara dan Pertubuhan Kebajikan Insaniah Srikandi Malaysia

Melalui perjanjian persefahaman dengan pihak Pertubuhan Kebajikan Insaniah Srikandi Malaysia ini adalah untuk membantu ahli di bawah persatuan ini menjadi stokis atau agen Cantik Dara. Tujuan ini adalah secara tidak langsung akan meningkatkan taraf ekonomi ahli persatuan ini.

Sesi pengenalan produk Cantik Dara

Dalam majlis tersebut juga, pihak Cantik Dara memperkenalkan jurucakap produk mereka iaitu pelakon yang sedang meningkat naik, Ruhainies. Ruhainies bakal dilantik secara rasmi menjadi jurucakap produk keluaran Cantik Dara.

Selain itu juga, satu lagi perjanjian persefahaman antara Cantik Dara dan Spektra Selasih telah diadakan. Spektra Selasih selaku penerbit filem Jibam menandatangani perjanjian persefahaman dengan pihak Cantik Dara untuk membantu mempromosikan lagi produk ini kepada masyarakat Malaysia.

Satu usaha yang bagus oleh pihak Cantik Dara dengan menggunakan medium filem untuk mempromosikan produk keluaran mereka. Semoga kerjasama yang dijalnkan ini membuahkan hasil kepada semua pihak.

Tahniah Cantik Dara!

May 04

Maaf- Lagu Terbaru dari Biru Band

Sayangku maafkanlah
Aku yang harus sendiri..
Sendiri tinggalkan dirimu
Maafkan bila aku pernah menyakiti hatimu
Pernah melukai jiwamu
Maafku mengalah

Pernah dengar bait-bait lagu di atas?

Saya pertama kali mendengarnya dan terasa seperti dipukau.

Best sangat lagu ni.

Melodi yang catchy dan boleh sing along.

 

Rupanya setelah diselidik, ianya dinyanyikan oleh kumpulan Biru Band yang sebelum ini terkenal dengan lagu Pacar Yang Hilang.

Kali ini dengan pertaruhan lagu Maaf, ianya pasti memberikan lagi pengalaman mendengar lagu yang lebih catchy dan sedap didengar.

Lagu  terbaru daripada Biru Band ini dicipta oleh Harry.

 

Berikut merupakan lirik penuh bagi lagu ini

Sayangku maafkanlah
Aku yang harus sendiri..
Sendiri tinggalkan dirimu
Maafkan bila aku pernah menyakiti hatimu
Pernah melukai jiwamu
Maafku mengalah

*Maafkanlah bila cinta ku tak bisa memaksa
Kerna cintamu bukan untukku

Sayangku maafkanku
Pernah menyakiti hatimu
Pernah melukai jiwamu
Maafku mengalah
Maafkanlah bila cinta ku tak bisa memaksa
Kerna cintamu bukan untukku

**Sungguh aku tak bisa mempertahankan semua
Kerna ini yang terbaik tuk kita

Ulang *
Ulang **
Ulang * & **
Maafkan aku

 

Untuk maklumat lanjut mengenai lagu ini anda bolehlah melayari mana-mana medium di bawah.

 

Online Music Store: http://www.i-musicland.com/product-cat…/indonesia/biru-band/
Google+:https://plus.google.com/u/0/+InsictechMusicland
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCl_X1mJlL17ZihSlgK_bgEg
iTunes: https://itunes.apple.com/my/album/maaf-single/id1224458666
Spotify: https://open.spotify.com/album/7aErVbBU2ZPTvKcMBrlStI
Deezer: http://www.deezer.com/album/40406851
Akazoo: https://www.akazoo.com/album/24878746/biru-band—maaf
KKBox: https://www.kkbox.com/…/song/j1m005mU1HIAJ6yCAJ6yC0XL-index…

 

Yang berminat untuk mengunakan lagu ini sebagai melodi pemanggil anda bolehlah melanggani mengikut telco yang anda gunakan.

Maxis CallerRingtones — Dial *131*563937# tekan Call/Hantar
DiGi CallerTunes — Dial *233*1330489# tekan Hantar/Call
Celcom CallMeTones — Dial *323*282685# tekan Call/Hantar
U Mobile ColourTones — Taip CRM 6371645 dan hantar ke 28383

 

A/M: Masih lagi tengah ulang main lagu ini berkali-kali. Tak puas dengar.. 🙂

May 03

Segalanya Tentang Makanan di Aplikasi JJCM – Your One Stop Apps For Food

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat smeua para pembaca blog yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua aplikasi yang bakal memudahkan urusan hidup anda.

Maka selepas ini, segala kekusutan anda akan terjawab. Soalan-soalan yang selalu berlegar dalam kalangan anda dan semua kawan-kawan anda akan terjawab iaitu soalan seperti,

‘Makan kat mana?”

“Nak makan apa?”

Dengan adanya aplikasi JJCM ini, pastinya ia akan memudahkan anda semua membuat keputusan dalam pemilihan makanan dan tempat makan anda. Apa yang lebih menarik tentang aplikasi JJCM ini adalah dengan pelbagai fungsi yang ada dalamnya akan memudahkan lagi kita untuk memilih tempat makan yang terdekat dengan tempat anda. Dengan fungsi penentuan lokasi, tempat makan yang terdekat dengan anda akan disarankan melalui aplikasi ini.

Pengurus Produk Aplikasi JJCM, Cik Li Ee Kee

Apa yang lebih menariknya tentang aplikasi JJCM ini adalah terdapat fungsi yang terbaru iaitu penawaran diskaun makanan terpilih. Ini adalah dengan kerjasama pihak Offpeak iaitu pembekal tawaran untuk diskaun bagi makanan dalam talian yang popular.

Sesi soal jawab mengenai aplikasi JJCM dan kempen Seringgit Seribu Kebaikan

Boleh dapatkan diskaun dalam apps. Memang terbaik. Mudah dan memudahkan. Selain iitu juga, anda boleh membuat tempahan restoren menerusi aplikasi ini. Tanpa caj tambahan ya! Ya anda membacanya betul, tanpa caj tambahan.

Langkah-Langkah Menggunakan Aplikasi JJCM 

1 – Pilih restoran pilihan anda.
2 – Masukkan nombor telefon anda.
3 – Kemudian, tetapkan tarikh, masa dan bilangan pengunjung.
4 – Seterusnya, anda akan menerima pengesahan tempahan melalui email.

Majlis pelancaran aplikasi JJCM bersama pengacara rancangan JJCM di TV3 iaitu Naz Rahman

Pada majlis perasmian aplikasi JJCM ini, telah dilancarkan juga kempen #SeringgitSeribuKebaikan. Kempen ini dijalankan dengan kerjasama oleh CJWowShop (www.cjwowshop.com.my). Melalui kempen ini, anda boleh menderma serendah RM1 melalui pautan yang disediakan di aplikasi JJCM ini.

Duit yang anda sumbangkan ini akan disalurkan kepada rumah-rumah anak yatim yang terpilih sepanjang bulan Ramadan nanti. Rumah terpilih ini terletak di Johor dan Terengganu. Wang sumbangan ini akan digunakan untuk pembelian makanan bagi rumah-rumah ini sepanjang bulan puasa nanti.

Disasarkan jumlah sumbangan RM10,000, pihak JJCM optimis berjaya mendapatkan sumbangan tersebut dengan kerjasama kita SEMUA RAKYAT MALAYSIA.

Bersama barisan penaja

Tidak hanya dengan itu, Mamee selaku penaja bersama bersetuju untuk bersama dalam kempen ini. Satu usaha yang bagus dalam menjalankan kempen yang mulia sebegini. Sekarang, giliran kita pula untuk memberi sumbangan. Jom semua!

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai JJCM, pihak terlibat dan Kempen #SeringgitSeribuKebaikan ini bolehlah melayari mana-mana medium di bawah:

Facebook Rasmi Jalan-Jalan Cari Makan
https://www.facebook.com/JJCMTV3/

Instagram Rasmi Jalan-Jalan Cari Makan
https://www.instagram.com/jjcmtv3/

Muat Turun Aplikasi JJCM
IOS – Apple Store

Android – Play Store

Laman Rasmi Offpeak Malaysia
http://offpeak.my/

Laman Rasmi Mamee Double Decker
http://www.mamee.com/

 

 

May 01

Adidas Edisi Arena Liga Juara-Juara UEFA Untuk Lelaki Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pembaca blog yang dikasihi sekalian. Semoga anda smeua berada dalam keadaan sihat sejahtera henbdaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda smeua mengenai salah satu jenama produk penjagaan badan yang terkenal iaitu Adidas.

Untuk makluman anda semua, seleksi produk penjagaan badan Adidas pada hari ini telah mempamerkan koleksi terbaharunya dengan pelancaran Edisi Arena Liga Juara-Juara UEFA, satu rangkaian yang diinspirasikan oleh aksi hebat yang penuh dengan suntikan adrenalin seperti yang dilihat dalam perlawanan bola sepak.

Edisi Arena mewakili rangkaian ketiga produk penjagaan badan Liga Juara-Juara UEFA. Ia mengikuti kejayaan hebat kedua-dua Edisi Piala dan Edisi Bintang yang mengutip gabungan hasil jualan melebihi daripada empat juta botol eau de toilette*.

Wangian ini dicipta khas untuk sang juara.

Pengalaman suasana yang unik ketika melangkah memasuki stadium menginspirasi adidas untuk mencipta Edisi Arena wangian yang baharu untuk lelaki dengan aroma haruman oriental yang melambangkan kuasa dan kejayaan. Menjelang bola sepak mula, keseronokan bermula dengan gabungan menyegarkan bergamot, epal dan rosemary yang memberi kesegaran muktamad.

Sepanjang tempoh permainan, satu adunan elegan geranium dan melur ditegaskan dengan ketumbar berempah bagi menghasilkan aroma maskulin yang menyegarkan. Wangian ini dicipta khas untuk sang juara.

Warna bagi koleksi penjagaan badan Adidas edisi terbaru ini diinspirasikan dari Liga Juara-Juara UEFA dengan rekaan koleksi Arena Edition ialah perak kebiruan.

Penjagaan badan Liga Juara-Juara UEFA  yang baharu ini merangkumi:

–     adidas lelaki UEFA 3 Eau de Toilette 100 ml, harga runcit RM32.90

–     adidas lelaki UEFA 3 Eau de Toilette 50ml, harga runcit RM24.90

–     adidas lelaki UEFA 3 Deodoran Semburan Badan 150ml, harga runcit RM17.90

UEFA 3 Deodoran Semburan Badan

Produk berlesen rasmi Liga Juara-juara UEFA ini  berada di pasaran bermula daripada Februari 2017 dan boleh didapati di pasar raya dan farmasi terkemuka.

Namun, untuk anda semua para pembaca yang saya kasihi,

Saya mempunyai 5 set wangian dan deodorant semburan badan untuk diberika percuma kepada anda yang bertuah.

Untuk memenanginya, anda hanya perlu mengikuti langkah mudah di bawah.

1. Share entri ini di media sosial anda dan nyatakan dalam ruangan komen di bawah

2. ‘Saya ingin mendapatkan seleksi wangian Adidas UEFA3 kerana…..

3. Nyatakan juga nama dan alamat email anda

Tarikh tutup penyertaan adalah pada 5 Mei 2017. Jom sertainya sekarang.

May 01

Peluang Istimewa Untuk Pelajar Yang Berminat Dengan Aktiviti Keusahawanan untuk Sertai VEST

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pelajar yang dikasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin kongsikan satu peluang yang terbaik untuk para pelajar di Malaysia.

Semua sedia maklum bahawasanya zaman belajar adalah zaman yang paling penting dalam hidup kita. Di zaman inilah kita akan mendapati pelbagai jenis ilmu untuk dipelajari. Tidak hanya di dalam bilik kuliah, tetapi juga dari aktiviti sampingan yang lain. Saya dulu juga tidak terkecuali dari menceburkan diri dalam aktiviti luar bilik darjah ini.

Melalui aktiviti sebegini, banyak kelebihan yang dapat diperolehi oleh mahasiswa. Ilmu, pengalaman dan yang paling penting adalah wang! Ya, untuk makluman semua, saya semasa zaman belajar telah menceburkan diri dalam bidang keusahawanan. Tidak banyak namun cukuplah untuk saya menampung perleanjaan di universiti tanpa mengharapkan bantuan dari ibu bapa di kampung.

Menteri KPDNKK di majlis Pelancaran VEST di USIM

Buah fikiran Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Malaysia, Datuk Seri Hamzah Zainuddin, program VEST – Varsity Entrepreneurship Skills & Talent 2017 ini dilancarkan

Oleh yang demikian, dari buah fikiran Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan Malaysia, Datuk Seri Hamzah Zainuddin, program VEST – Varsity Entrepreneurship Skills & Talent 2017 ini dilancarkan. Mensasarkan penyertaan dari universiti di Malaysia, ianya merupakan program yang bakal melahirkan usahawan yang berpengetahuan dalam bidang ini.

Program ini  bakal melibatkan 1000 mahasiswa yang terpilih dari 20 Institusi pengajian seluruh negara dengan 200 idea perniagaan yang bakal dikembangkan. Terdapat tawaran hadiah yang menarik untuk dimenangi oleh para peserta, antaranya adalah:

Majlis pelancaran program ini telah diadakan di Dewan Canselor Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) di Nilai Negeri Sembilan.

Cukup meriah dengan kehadiran menteri serta dif-dif kerhormat daripada agensi di bawah KPDNKK. Mahasiswa dari USIM dan universiti sekitar Malaysia juga turut hadir bagi memeriahkan majlis pelancaran ini.

Tetamu kehormat bagi agensi di bawah KPDNKK

Dalam pelancaran ini juga, speaker iaitu usahawan dan aktor terkenal Fizo Omar memberikan sedikit pendahuluan dan kata-kata motivasi buat mahasiswa yang ingin menyertai VEST ini. Sedikit sebanyak tips dan panduan diharapkan agar dapat membuka lagi minda para mahasiswa mengenai aktiviti keusahawanan ini.

Selebriti dan usahawan, Fizo Omar

Terdapat beberapa tawaran istimewa bagi bahasiswa yang diberikan oleh pihak KPDNKK bagi merancakkan lagi penyertaan dalam bidang keusahawanan.

Gimik pelancaran VEST disempurnakan oleh Menteri KPDNKK

Antara peluang yang ditawarkan untuk mahasiswa adalah :

  • Peluang mendaftar perniagaan melalui SSM secara PERCUMA melalui Skim 1Pelajar 1Pendaftaran Perniagaan

  • Peluang untuk membuka akaun syarikat perniagaan dengan Bank Rakyat  tanpa pencadang. Cuma RM100 untuk pendaftaran

  • Peluang mendaftar hak cipta/logo perniagaan melalui MyIPO secara PERCUMA

  • Peluang mendaftar koperasi melalui SKM

  • Peluang pembiayaan perniagaan melalui PNS

Cukup menarik bukan? Saya sendiri rasa ingin sambung lagi belajar supaya inisiatif ini dapat saya nikmati. Anda yang masih belajar ini, sila rebut peluang ini. Terima kasih kerajaan!

VEST ini terbuka kepada semua pelajar IPT yang berusia 18 tahun hingga 25 tahun  dan tarikh penyertaan bermula dari 21 April 2017 sehingga 10 Mei 2017. Pelajar universiti yang berminat boleh membuat pendaftaran melalui unit keusahawanan universiti masing – masing atau rujuk laman web PNS untuk maklumat lanjut. Peserta yang berjaya akan diajar pelabagai modul oleh speaker yang pakar dalam bidang masing-masing dalam setiap peringkat. Jangan lupa join dan selamat berjaya!

Untuk maklumat lanjut bolehlah melawati laman web : http://www.pns.com.my/vest-online-registration/ 

Apr 27

Bufet Ramadan Bercitarasa Kampung di Swiss Garden Hotel & Residences Kuala Lumpur

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pembaca yang budimasn sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua mengenai menu bufet Ramadan yang disediakan oleh pihak Swiss Garden hotel & Residences Kuala Lumpur

 

Pada ramadan kali ini, pihak Swiss-Garden Hotel & Residences akan menyediakan sajian  “Citarasa Kampung”  bermula dari  27 Mei hingga 24 Jun 2017. Bufet ramadan ini akan disajikan di Flavors Restaurant  yang terletak pada Aras 1 hotel.

Para pengunjung boleh menikmati lebih 100 juadah pada harga hanya RM188 net untuk dewasa. Namun untuk anda yang membuat tempahan awal dengan pembelian baucer, hanya RM70 sahaja untuk dewasa dan RM35 sahaja untuk kanak-kanak. Tempoh pembelian sah sehingga 26 Mei.

“Citarasa Kampung”  ini menampilkan  Chef Yusoff Salleh, sebagai tukang masak utama bagi penyediaan sajian ini. Berpengalaman luas dalam penyediaan masakan Melayu, Chef Yusoff akan menambat hati anda dengan airtangan beliau nanti.

Sajian yang disediakan di sini adalah antaranya  “Nasi Kerabu”, “Gulai Tulang Rusuk Lembu”, “Ikan Patin Masak Tempoyak”, “Asam Pedas Melaka “Sambal Udang Petai”, “Kerabu Tembikai”, “Bubur Lambuk Burung Unfa”, “Rendang Tok dan  “Puyuh Goreng Berempah”.

 

Gerai gerai yang menyediakan makanan seperti  Arabic Roasted Lamb. Chicken Shawarma, Noodie Stall (Curry Noodle, Asam Laksa and Soup Noodle), Nasi Bukhari, Grilled Fish dan “Ayam Goreng Berempah” juga disediakan

Selain itu juga, disediakan pelbagai manisan enak untuk anda nikmati ketika berbuka puasa. Antaranya adalah kuih tradisional Melayu dan pencuci mulut yang lain. Pastinya anda tidak akan melepaskannya.

Untuk tempahan ( atau pembelian baucer Bufet Ramadan), sila hubungi  +03-27851190 atau email kepada faizal.daud@shrkl.swissgarden.com.

Older posts «

» Newer posts