September 29, 2023
Lain-Lain

Bufet Ramadan di The Venue Shah Alam 2022

Bufet Ramadan di The Venue Shah Alam 2022 | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Untuk entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua mengenai bufet Ramadan di The Venue Shah Alam.

Pejam celik kita sudah sampai tahun 2022. Banyak cabaran yang dilalui sepanjang tahun 2020 dan 2021. Bermula dengan kehidupan Norma Baharu yang kita perlu jalani dan pelbagai SOP yang kita mesti patuh. Kini kita sudah tiba di dalam keadaan endemik. Tahun ini, buat julung-julung kalinya, pihak The Venue Shah Alam berbesar hati ingin membawakan tema Riang Ria Ramadan untuk konsep Buffet Ramadan tahun ini.

Untuk Buffet Ramadan tahun ini, mereka akan beroperasi di Plaza Alam Sentral, Tingkat 2, Shah Alam. Setelah mendapat perkhabaran berkenaan dengan pengumuman fasa endemik untuk negara, ia sebuah kejayaan yang besar buat rakyat Malaysia. Bersesuaian dengan konsep ini, dibawakan menu makanan yang digemari oleh rakyat Malaysia dan sesuai untuk pelbagai bangsa.

Selain menu utama, The Venue juga menyediakan 8 stall yang terdiri daripada :

  • Nasi Arab Ayam Mandy
  • Kambing Golek
  • Aneka Mee Kak Mas
  • Shell Out Seafood
  • Apam Balik Abang Zam
  • Pencuci Mulut & Buah-buahan
  • Aneka Jeruk – Jeruk
  • Aneka Keropok
  • Ulam-ulaman Kampung dan Pelbagai Sambal
Nasi Biryani Bukhara Ayam. Tengok pun dah kecur airliur

Nasi bukhara daging. Tengok pun dah sedap
Daging Kerutuk
Ayam Buttermilk! Arghh jadi tak keruan melihatnya
Kuih muih tradisional tidak dilupakan

Terdapat menu lain yang disediakan dan menu-menu ini akan berubah-berubah setiap minggu. Jadi pelanggan yang datang akan dapat merasakan masakan yang berbeza-beza setiap kali hadir ke The Venue.

Selain itu, The Venue juga berkolaborasi bersama Abg Dee yang akan memeriahkan suasana. The Venue juga membawa Live Band OJKustik yang akan menghiburkan para pengunjung semasa majlis Buffet Ramadhan berlangsung.

Pelanggan yang berkunjung ke Buffet Ramadhan The Venue berpeluang untuk memenangi hadiah cabutan bertuah bernilai sehingga RM20,000.00 tajaan Ariani, Jakel, Empire Classic Furniture dan Tupperware.

Harga bufet Ramadan di The Venue Shah Alam

Promosi Harga Tawaran Awal (Early Bird) adalah RM 66/orang (Dewasa), RM 46/orang (Kanak-kanak 5 – 12 tahun, RM 600/meja (Grup 10 orang dewasa). Promosi ini sah sehingga 31 Mac 2021 sahaja.

Harga Normal RM 88/orang (Dewasa), RM 49/orang (Kanak-kanak 5 – 12 tahun), RM800/meja (Grup 10 orang dewasa). PERCUMA untuk kanak-kanak dibawah 4 tahun.

Bolehlah berbuka bersama-sama
Pastinya memberi pengalaman yang berbeza kepada semua


Tahun ini The Venue ingin membuka ruang kepada pelanggan korporat mereka yang ingin meraikan staf atau pelanggan mereka dengan mengadakan majlis berbuka puasa secara tertutup. Dengan ini, pihak pelanggan lebih selesa untuk membuat aktiviti bersama sama tetamu yang hadir di samping ruang yang luas dan tidak bercampur bersama tetamu majlis berbuka puasa secara terbuka. Pakej ini bermula daripada RM98/orang (Min. 150 orang).

Selain itu, pihak The Venue juga akan membuat program infaq kepada rumah rumah kebajikan di sekitar Shah Alam. Pelanggan boleh menginfaqkan anak – anak ini untuk menjamu selera di Buffet Ramadhan The Venue. Selain itu, mereka juga akan mengumpul dana untuk barang barang keperluan mereka pada Hari Raya Aidilfitri tahun ini. Jadi, pelanggan boleh menderma serendah RM60/orang untuk majlis berbuka puasa, dan RM50/orang untuk barang – barang keperluan Hari Raya.


The Venue Shah Alam juga adalah Event Space yang agak terkenal di Shah Alam yang menawarkan ruang untuk sebarang majlis perkahwinan, hari lahir, nikah, tunang, pelancaran produk, reunion, seminar, majlis graduasi, majlis makan malam dan sebagainya. The Venue Shah Alam akan membuka semula pakej mereka pada May 2022.


Pakej Perkahwinan yang ditawarkan di The Venue adalah hanya serendah RM12, 999 untuk 200 orang dan RM 27, 999 orang untuk 1000 orang. Pakej lain-lain serendah RM63/orang (Min 150 orang) sesuai untuk majlis seperti hari lahir, tunang, nikah, seminar dan sebagainya. Kesemua dewan mereka dilengkapi dengan PA system In-House.

Bersempena dengan Ulangtahun Ke – 7 The Venue Shah Alam, mereka menawarkan promosi Rebat RM1000.00 untuk setiap pelanggan yang mengambil minimum pakej 500 orang. Untuk tempahan 2022 dan 2023 juga sudah dibuka.


Pelanggan boleh lawati laman Facebook dan Instagram The Venue Shah Alam untuk melihat gambar dan video majlis yang lepas.


Untuk keterangan lanjut dan tempahan pelanggan boleh terus lawati website atau
menghubungi di talian :


018 – 205 1492 (Faridah)
019 – 8585 825 (Lisz)

014 – 250 8160 (Bard)
013 – 247 3767 (Safwan)

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *