May 18, 2024
Lain-Lain

Lemon Young Living – Bau EO Citrus Yang Segar

Lemon Young Living | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah untuk entri kali ini saya masih lagi ingin berkongsi dengan anda semua mengenai pati minyak ataupun essential oil (EO) dari Young Living. Untuk entri kali ini saya akan fokuskan kepada EO Lemon Young Living.

EO Lemon Young Living

Penafian: Entri ini adalah terjemahan daripada maklumat bahasa Inggeris. Jika terdapat perbezaan maklumat, info versi bahasa Inggeris adalah digunapakai. Terima kasih.
Untuk versi bahasa Inggeris boleh klik pada pautan berikut (Klik di sini).

Apa Itu EO Lemon?

Dengan aroma yang ceria dan menggembirakan, minyak pati Lemon memberi manfaat kepada kulit dan rambut serta aromanya meningkatkan bau persekitaran anda. Minyak terlaris ini dapat digunakan dengan berbagai cara: Campurkannya dengan produk pembersih anda, gunakannya semasa rutin penjagaan kulit malam anda, atau tambahkan setetes ke perapi anda untuk aroma yang hebat. Minyak ini merupakan bahan utama dalam banyak produk penjagaan rambut dan kulit, produk pembersih Thieves®, dan campuran minyak pati seperti Thieves®, Citrus Fresh ™, Clarity ™, Joy ™ dan Harmony ™. Kerana minyak sitrus dapat menyebabkan kepekaan fotosensitif, hindari penggunaan Lemon pada kulit yang terdedah sebelum menghabiskan masa di luar.

Tumbuhan lemon yang berasal dari rantau Asia adalah asing di Eropah sehinggalah pada abad ke-16. Tumbuhan ini merupakan sebahagian daripada keluarga malar hijau dan boleh tumbuh setinggi lebih kurang 20 kaki. 75 biji lemon diperlukan untuk menghasilkan satu botol 15-ml minyak pati Lemon. Minyak yang beraroma seperti buah yang baru dipetik segar ini terhasil dengan menekan sejuk kulit lemon.

Nama Saintifik: Citrus limon
Keluarga botani: Rutaceae
Bahagian pokok yang digunakan: Kulit
Wilayah Penanaman: Argentina, California, Afrika Selatan, Itali, Asia
Kaedah Pengekstrakan: Tekan sejuk
Wilayah YL: Kebanyakan minyak pati Lemon Young Living dihasilkan dari Argentina dan Afrika Selatan

Unsur Utama Yang Terdapat di Dalam EO Lemon Young Living adalah:

 • Limonene
 • Gamma-terpinene
 • Beta-pinene
 • Alpha-pinene
 • Sabinene
Kelebihan / Manfaat
 • Pastikan Lemon sentiasa di sisi untuk mendapatkan aromanya yang bersih, bertenaga dan menyegarkan.
 • Baurkannya (diffuse) untuk mencipta satu persekitaran yang lebih fokus.
 • Gunakan aromanya untuk mencipta suatu suasana yang menyegarkan.
 • Campurkan Lemon pada produk penjagaan kulit bagi membantu mengurangkan tanda-tanda penuaan.
Cara Guna EO Lemon Young Living
 • Boleh digunakan dalam regimen pembersihan harian anda dengan menambahkan beberapa titisan pada cecair pencuci lantai, tingkap dan apa-apa permukaan.
 • Jadikan Lemon sebagai sebahagian daripada rutin kecantikan waktu malam anda dengan menitiskan 1-2 titis pada produk kecantikan kegemaran anda. Ia akan mengurangan tanda-tanda penuaan bagi mendapatkan kulit yang kelihatan lebih muda.
 • Baurkan (diffuse) Lemon bagi menaikkan semangat suasana yang melankoli.
 • Baurkannya di tempat kerja atau sekolah untuk mendapatkan aroma yang segar bagi mencipta deria yang fokus dan penuh semangat.
Harga EO Lemon

Harga runcit yang disyorkan adalah

RUNCIT:RM 67.50

Jadi jika anda berminat untuk mendapatkan EO ini bolehlah menghubungi saya untuk maklumat lebih lanjut.

Tekan Di Sini (Link WhatApps)

Atau scan sahaja QR berikut

Untuk anda yang ingin menjadi ahli Young Living bolehlah juga menghubungi saya. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kelebihan menjadi ahli, sila tekan di pautan berikut untuk membaca lebih lanjut- Tekan di sini untuk membaca

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *