May 18, 2024
Food

Nikmati Hidangan Istimewa dari Tony Roma’s Sempena Musim Perayaan Ini

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua para pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai Fortune Feast di Tony Roma’s.

Untuk makluman anda semua, musim Tahun Baru Cina kali ini pihak Tony Roma’s mendatangkan pelbagai pilihan menu menarik bagi meraikan kedatangan musim perayaan ini. Mana tidaknya, Tahun baru Cina merupakan antara hari yang amat bermakna buat sebahagian dari rakyat Malaysia. Masa inilah mereka menghabiskan waktu bersama keluarga.

Sempena Tahun Baru Cina ini, Tony Roma menawarkan kepada anda dan orang tersayang untuk menikmati yee sang di restoran dengan Ong Lai Salad sendiri yang merupakan sebahagian daripada menu Fortune Feast.

Ianya tersedia dari sekarang hingga 28 Februari 2019, para tetamu boleh memilih antara Prosperity Salad with Grilled Salmon (RM 58.88) atau Wealthy Salad with Baby Octopus (RM 48.88) untuk melambung dan menikmati yee sang mereka. Setiap salad datang dengan campuran salad segar, nanas, lobak merah, mentimun segar, pomelo segar, kulit wonton goreng rangup, walnut panggang dan daging pilihan anda yang disajikan dengan vinaigrette bawang manis manis.


Jujur untuk saya katakan, ini adalah antara Yee sang yang terenak yang pernah saya makan seumur hidup. Mana tidaknya, makan satu tak cukup, nak lagi dan lagi!

Selain itu, menu Fortune Feast juga menawarkan beberapa hidangan perayaan termasuk Reunion Meal (RM 138.88) yang terdiri daripada lembaran penuh kambing panggang dengan separuh BBQ ayam dan separuh Kickin’ Shrimp bersama empat hidangan sampingan.

Buddy Meal (RM 98.88) pula terdiri daripada dua bahu kambing bakar yang dipanggang dengan separuh ayam BBQ dan empat hidangan sampingan.

Bila masuk mulut, memang tak dapat digambarkan dengan kata-kata. Daging yang memang empuk yang bila dimakan cair di dalam mulut. Selain itu juga, ianya lekang di tulang yang menunjukkan bahwasanya daging tersebut betul-betul masak dan empuk. Yummeh!

Untuk peminat burger pula, anda ditawarkan dengan menu perayaan tiga pilihan istimewa – Burger Beef Burst, Burger Steakhouse dan Wild Burger Cendawan. Burger Beef Burst terdiri daripada brisket daging yang ditarik berair yang disajikan di atas daun kubis, tomato segar, bawang merah dan sos pedas Texas.

The Steakhouse Burger pula terdiri daripada daging patty yang dibakar bersama-sama dengan demi glace, keju Harvati berkrim dan bacon ayam manakala Burger Cendawan Liar terdiri daripada burger berair yang dihiasi dengan keju Harvati yang mentega dan cendawan liar. Semua tiga burger berharga RM 38.88 setiap satu dan disajikan dengan Kentang Croquette dan Sos Jalapeno.

Akhir sekali, jangan lupa untuk menikmati pemanis mulut istimewa Tony Roma’s. Ianya adalah Chocolate Creamsicle, Tropical Smoothies, Shocking Ang Pow, Good Luck Float dan Pineapple “ONG” Slurp, yang semuanya berharga RM 19.88 setiap satu.

Jujur untuk saya katakan, segala menu yang disajikan sememangnya terbaik dan anda patut mencubanya sendiri. Pasti ianya bakal memberikan satu pengalaman yang berbeza kepada anda dan juga keluarga dimusim perayaan ini.

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

One thought on “Nikmati Hidangan Istimewa dari Tony Roma’s Sempena Musim Perayaan Ini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *