February 22, 2024
Hal-hal Semasa

Seleksi Produk Serai Wangi Untuk Kegunaan Semua

Assalamualaikum dan salam sejahtera baut semua pembaca blog yang budiman sekalian. semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga tercinta hendaknya. Baiklah pada entri kali ini ingin saya kongsikan dengan anda semua mengenai produk Serai Wangi dari Afy Haniff.

Saya yakin kalau anda mengikuti perkembangan saya di facebook mahupun instagram pastinya akan perasan saya post mengenai produk Afy Haniff ini. Tak kiralah produk halau lalat lipas, semut dan pelbagai serangga lagi. Semuanya pasti mempunyai fungsi mereka yang tersendiri. Bagi yang masih belum mengenali, jom kita berkenalan bersama-sama! Yuk..

serai wangi

Ok di atas adalah pamplet untuk keseluruhan produk yang dijual oleh pihak Afy Haniff. Namun jom kita pergi secara terperinci produk yang anda ya.

 

A photo posted by amir nawawi (@amir_nawawi) on

Ok yang ini namanya Sprayer Serai Wangi 650ml. Yangi ni sememangnya sesuai untuk semua surirumah dan sesiapa sahaja. Hanya perlu sembur sahaja ditempat yang berkenaan untuk menghalau segala serangga. Saya pernah suba sembur di tempat semut berkumpul. Dan ternyata berkesan. Mati semut itu. Oh!  

A photo posted by amir nawawi (@amir_nawawi) on

Ok produk ini adalah AFY Haniff Serai Wangi Pelita 1000 Ml / 300 Ml . Yang ini ala-ala aromaterapi. Produk ini dalam bentuk minyak dan anda perlu tuangkan ia kedalam bekas dan nyalakan bersama sumbu dan pelampung yang disediakan. Jangan bimbang ianya diberikan secara percuma.

 

Baiklah ini pula produk penghalau tikus! Semalam duduk nonton TV, tetiba pulak boleh si tikus ni lalu depan aku. Agak geram jugak la. Aku dahla duduk seorang, dan yang paling utama aku takut tikus. Memang terpekik la aku. Terus terkejut tikus tu dan lari. Aku tanpa berlengah ambik 2 3 ketul benda ni dan letak kat laluan dia lalu tu. Selamat..  

Baiklah yang ini pula penghalau lipas! Yes lipas yang korang semua dok takutkan tu. Memang benda ni kecik tapi kalau dia dah terbang tu memang agak menakutkan jugak la kan. Jadi solusinya letak sahaja di tempat yang menjadi port penting mereka tu. Hah! kan dan bebas dari serangga. Aku letak kat rak kasut. Biar mereka tak datang dekat kasut aku tuh.

 

Baiklah yangi ni pula produk cecair pekat Afy Haniff. Yang ini kalian perlu bancuh dengan air dan lap di tempat yang dihinggapi serangga. Biasanya yangi ni banyak digunakan di kedai-kedai. Aku pun guna juga raya tempoh hari. guna buat lap meja di dapur. Faham la kan bila raya ni,, lalat pun nak raya juga. Meriah pula rumah aku dengan lalat. Apapun semoga sang lalat tidak lagi berkunjung mesra ke kediaman kami. Oh! Cecair ini ada dalam 2 seleksi pilihan. Pilih sahaja nak yang kecil atau yang besar.  

Yang ini pula paling kecil dan konvinien untuk digunakan. Gantung sahaja di mana jua tempat tersembunyi supaya serangga yang tidak diingini ini tidak hadir. Saya gantung didalam kereta. Kecil dan mudah digunakan.

Bagi yang ini mendapatkan Afy Haniff ini bolehlah dapatkan di pasaraya yang berikut.

 

A photo posted by amir nawawi (@amir_nawawi) on

  •  Giant

 

  • Mydin

 

 

  • Tesco

 

 

  • Jaya Groce

 

 

  •  Econsave

 

 

  • Family Store

 

 

  •  Kipmart

 

 

  • Songmart

 

 

  • Mercato

 

 

  • Sam’s Groceria

 

 

Berikut pula kelbihan produk Afy Haniff ini.  

A photo posted by amir nawawi (@amir_nawawi) on

Semoga perkongsian ini dapat menarik minat anda untuk mencuba seleksi produk ini. Pastinya berpuas hati. bau yang sememangnya familiar dengan kita. Hanya bau serai yang biasa digunakan.

 

AM: Paling suka guna yang aromaterapi tu. Semerbak harum bau dapur den ni hah.

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

One thought on “Seleksi Produk Serai Wangi Untuk Kegunaan Semua

  • Kak yoorin baru je try guna serai wangi untuk halau tikus tu..geram dah macam2 cara try..tu baca blog ni .cari jugak laa kat tesco..ada pulak..takde dah tikus..sebab duduk rumah flat kan.. rasa lepas ni nak beli campak kat luar rumah tempat sampah pulak..geram betul dengan tikus..

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *