Frankincense Young Living Malaysia

Frankincense Young Living | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah untuk entri kali ini saya masih lagi ingin berkongsi dengan anda semua mengenai pati minyak ataupun essential oil dari Young Living. Untuk entri kali ini saya akan fokuskan kepada Frankincense Young Living.

Penafian: Entri ini adalah terjemahan daripada maklumat bahasa Inggeris. Jika terdapat perbezaan maklumat, info versi bahasa Inggeris adalah digunapakai. Terima kasih.
Untuk versi bahasa Inggeris boleh terus ke bahagian bawah.


Versi Bahasa Melayu

Frankincense Young Living
Apa Itu Frankincense Young Living?

Frankincense adalah minyak pati yang paling serba boleh dan kuat dan tidak hairanlah mengapa ia biasa disebut, “Raja Minyak.” Kegunaannya mulai dari meningkatkan latihan spiritual dan meditasi hingga digunakan dalam rutin kecantikan. Penggunaan Frankincense lebih cepat daripada minyak pati lain kerana ia sangat berkesan dan serba boleh! Ia juga sesuai digunakan dalam rutin kecantikan untuk kulit yang lebih baik. Sekiranya anda tertanya-tanya minyak apa yang harus digunakan, Frankincense hampir selalu menjadi pilihan yang baik!

Kelebihan Frankincense

Frankincense mempunyai pelbagai kelebihan. Antara kelebihan dan manfaat yang terkandung dalam minyak pati ini adalah:

• Mempunyai aroma manis, madu, dan berkayu
• Memberi aroma grounding yang sempurna untuk mencipta pengalaman grounding semasa yoga atau meditasi
• Boleh digunakan untuk berurut selepas aktiviti
• Menjadikan kulit yang kelihatan sihat
• Mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
• Termasuk penyusun semula jadi alpha-pinene, limonene, sabinene, dan beta caryophyllene
• Merupakan unsur utama dalam banyak produk Young Living, termasuk Boswellia Wrinkle Cream, Brain Power ™, Awaken ™, Highest Potential ™, dan Forgiveness ™
• Mewujudkan rasa yang santai dan tenang
• Boleh ditambahkan ke campuran minyak pati lain untuk menaikkan aroma yang menggembirakan
• Mempunyai aroma yang merangsang minda dan memberikan fokus kepada tumpuan
• Boleh disebarkan semasa bertafakur atau yoga untuk menyokong kekuatan dalaman
• Telah digunakan selama ribuan tahun yang dinyatakan dalam Papers Ebers, sebuah gulungan Mesir kuno dari sekitar 1500 SM, yang mendokumentasikan penggunaannya
• Disuling dari resin pokok Boswellia carterii yang terletak di utara Afrika, berhampiran Semenanjung Arab.

Untuk kita orang Melayu, wangian ini lebih senang disebut sebagai menyena Arab. pasti anda dapat tangkap akan bau yang terdapat dalam EO ini jika saya menyebut kemenyan Arab. Itulah bau untuk EO ini.

English Version

Frankincense essential oil is one of the most versatile and powerful essential oils and its no surprise why it is commonly called, “The King of Oils.” Its uses range from enhancing spiritual and meditative practice to enhancing beauty routines. It is so effective AND versatile! I love the way my skin feels and looks when I add it to my beauty routine. If you are ever wondering what oil to use, Frankincense is almost always a good choice!

Frankincense:
• Has a sweet, honey-like, and woody fragrance
• Provides a grounding aroma that is perfect for creating a grounding experience during yoga or meditation
• Can be used for massage after activity
• Promotes the appearance of healthy-looking skin
• Reduces the appearance of uneven skin tones
• Includes the naturally occurring constituents alpha-pinene, limonene, sabinene, and beta caryophyllene
• Is a key ingredient in many Young Living products, including Boswellia Wrinkle Cream, Brain Power™, Awaken™, Highest Potential™, and Forgiveness™
• Promotes feelings of relaxation and tranquility
• Can be added to other essential oil blends for an uplifting, aromatic boost
• Has a stimulating, focusing aroma
• Can be diffused during meditation or prayer to support spirituality and inner strength
• Has been used for thousands of years
• Is mentioned in the Ebers Papyrus, an ancient Egyptian scroll from approximately 1500 BCE, that documents its use
• Is distilled from the resin of Boswellia carterii trees located in northern Africa, near the Arabian Peninsula

Sources: Young Living Training and Education

Ends of English Version

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Jadi jika anda berminat untuk mendapatkan EO ini bolehlah menghubungi saya untuk maklumat lebih lanjut.

Tekan Di Sini

Atau scan sahaja QR berikut

Untuk anda yang ingin menjadi ahli Young Living bolehlah juga menghubungi saya. Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kelebihan menjadi ahli, sila tekan di pautan berikut untuk membaca lebih lanjut- Tekan di sini untuk membaca

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

2 thoughts on “Frankincense Young Living Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published.