(Love Story)- Tidak Kesampaian..

Assalamualaikum, apa khabar semua? Sehat ke hari nih? Puasa cukup lagi ker? Ok lah, hari ni h aku nak cerita tentang perempuan yang aku tunggu datang kerja kt tempat aku tu la. Alaa yang aku ade cakap sket kt entry elpas2 tuh. Abang Hazman Fadzil mesti nk dengar nih..ha3.

Bermula la sebuah kisah

Pada petang minggu lepas ade la sorang pompuan nih datang tempat aku mintak kerja. Aku punyerlah excited sebab dah lama xde orang baru masuk kerja kan. Lagipom yang xleh blah nyer pompuan nih memang lawa giler beb. Gua xtipu punyer. Dengan slumber badaknyer wak cari Job Application Form kasi kat dia. Tersipu malu gak la time tuh. Seroiusly aku rasa cam jantung aku dup dap dup dap dah time tuh.

Aku tunggu punyer tunggu dia datang interview. Lepas 2 3 hari lepas  tuh datang lah si minah nih temuduga. Tapi dia datang lam pukul 3 camtuh la, time tuh aku dah nak balik kerja dah. So, dapat borak2 kejap ler. Sampai jer umah aku mesej ler si kawan aku yg masih kerja tuh tanya pasal minah ni dapat ke tak kerja. Punyalah hangin aku bila kawan aku ni boleh plak main tarik tali ngan aku. Puas aku tanya tapi xnak bagitau.

Esokknya aku tanya la sendiri kt bos tuh pasal pompuan tadi.. Bos aku cakap yang dia nih memang dah dapat kerja kt situ. lagipom dia dah ade pengalamn kerja sebelum nih. Sebab tu bos terus serap dia masuk kerja. Dalam hati aku nih bukan main gembira bukan kepalang la lagi. Orang tu DAPAT kerja bebbbb.. Happyy jer aku rasa.. Tapi bos xbagi dia kerja terus. Bos suruh dia prepare diri untuk dua hari. Maknanya dia kerja 2 hari lepas tuh la. Penantian satu penyiksaan beb..

Hari yang dinantikan telah tiba. Aku datang la kerja dengan bersemangatnya. Ushya punya ushar tapi xnampak gak. Aku tanya la member aku. rupanya dia xdapat kerja hari tuh. Sekali kena period cramp la. Mesti ramai yang xtau kan ape tuh period cramp. Nak senang, lam bahasa kampungnya kita panggil senggugut ler.. Mesti sakit kan. Ok la aku sabar je menanti..ha3.. lam hati bukan main frust lagik..

Keesokkan harinya,

Masa aku datang kerja tuh dia dah sampai. Senyum tersipu2 malu la aku jawabnya. Orang lawa dok depan beb. Kencang jantung aku berdegup la jawabnya. Maka bermulalah kisah perkenalan antara aku dan dia. Wahh!! Romantis banget time tuh. Dengan nada suara yang rendah dan sopan ku memulakan bicara. Almaklumlah aku kan senior sket kt situh..he3. Seriously suara dia pom memang ya Tuhan lembut giler beb. Memang cair la dengar..

Amir: Hye.. =)

Alya: Hye jugak..

Amir: Awak nama ape?

Alya: Nurul Alya Iryani. Panggil Alya jer.. Awak plak?  ( Nama samaran semata =p )

Amir: oh!! Panggil Amir jer. Awak umur berapa ek?

Alya: 20 tahun.

Amir: Eh, biar betul. Saya pom 20 gak. Sebaya la kita ek.. Dok ktner?

Alya: Kt Bukit Langat.. Awak dok katner?

Amir: Saya dok kt belakang ni jer. Awak dah lama dok sini?

Alya: Eh xla awak. Saya baru jer pindah sini.

Amir: Oo..ni mesti kes parent kena transfer nih.. mesti dok ngan parent kan?

Alya: Xlah saya dokk ngan HUSBAND saya..

Amir: Erkk..erm ok.. (perbualan tamat disitu)

Ceh!! Dah kawin rupenyer.. Umor baru 20 tapi dah kawin.. patutlah tadi ade laki2 yang hantar. Ingatkan abang jer. Rupenyer suami terchenta dia. Patutlah time hantar tadi dia siap cium tangan ngan pipi laki tuh.. Ermm..

Maka, peantian aku beberapa hari berakhir dengan jawapan yang muktamad. Tapi no wonder la dia kawin awal. Mesti laki dia xsanggup nak tinggalkan dia. Dia perwatakan yang sopan serta lemah lembut itu bisa mencairkan hati lelaki yang memandangnya.. Hopefully aku xcair ler.. mana mungkin dengan isteri orang kan.

Aku kena jaga la perilaku after this. Tak mau ler nanti ada plak yang makan hati.. Aku ni bukan pelahap sangat ngan bini orang nih..ha3.. Bunga bukan sekuntum beb. Banyak lagi bunga kt taman nuh. Cari jer nak yang mana..keh3..( Tapi dalam hati aku still frust beb)

AM: Fokus pada kerja. Jangan nak kacau bini orang. Agak susah sebenarnya bila kawan ngan orang sebaya nih..

 

Lau rasa nak share cerita bangang aku nih ngan rakan2 tuh leh la tekan like kt bawah nih

 

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

9 thoughts on “(Love Story)- Tidak Kesampaian..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge