Majlis Pelancaran Karnival Peaceyall, Komik Skoolastik dan Aplikasi DAC Peaceyall

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat smeua pembaca blog yang budiman sekalian. semoga anda smeua berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga hendaknya. Baiklah pada entri kali ini ingin saya kongsikan Pelancaran 3 perkara iaitu

  1. Karnival peaceyall
  2. Komik skoolastik oleh Kartunis Ubi
  3. Permainan Aplikasi “DAC Peaceyall” oleh Dato’ AC Mizal

Majlis ini telah berlangsung diHotel Pullman by Lakeside Putrajaya, Putrajaya pada 17 Februari yang lepas. Majlis ini dihadiri oleh Dato’ Ac Mizal, Datin Emelda dan kartunis Ubi. Beberapa media tempatan turut hadir untuk cover majlis ini.

VJ Elfe Martin selaku pengacara majlis pada hari tersebut
VJ Elfe Martin selaku pengacara majlis pada hari tersebut

1.Karnival Peaceyall membawa lebih 150 Usahawan Menjelajah Malaysia

Buat julung kalinya stesen Peaceyall.fm akan mengadakan karnival besar-besaran di seluruh Malaysia dengan permulaannya di melaka pada 2-3 April nanti. Tidak hanya di Melaka, ianya akan diteruskan ke Pulau Pinang, Perak, Terengganu, johor dan berakhir di Kuala Lumpur.

Dato' AC Mizal menerangkan serba sedikit mengenai karnival yang bakal diadakan
Dato’ AC Mizal menerangkan serba sedikit mengenai karnival yang bakal diadakan

Karnival ini memperlihatkan kelainan dengan menekankan konsep rekreasi santai dan riadah khususnya untuk seisi keluarga. Dengan lebih 150 usahawan yang juga terdiri daripada barisan artis pastinya lagi memeriahkan karnival yang akan berlangsung ini.

Tujuan utama karnival ini adalah untuk pihak stesen berikteraksi dengan penonton setianya dengan lebih dekat disamping membantu para usahawan untuk mempromosikan produk mereka ke seluruh dunia dengan kos yang minima tapi berimpak tinggi. Karnival ini dijayakan dengan kerjasama OMGFest Ventures dan pelbagai aktiviti menarik telah dirangka untuk smeua hadirin.

dac peaceyall Karnival

Bukan itu sahaja, karnival selama 2 hari ini akan disiarkan secara langsung di seluruh dunia melalui aplikasi Peaceyall.fm. Segala info tamabahan mengenai karnival ini bolehlah layari laman sosial Peaceyall.fm atau di OMGFest2014.

2. Kartunis Ubi Melancarkan Komik Skoolastik

Smeua sudah sedia maklum kartunis Ubi jika anda seorang peminat setia Majalah Ujang. Mana tidaknya saya juga membesar dengan karya-karya kartunis Ubi ini. Setelah beberapa tahun menyepikan diri, akhirnya kartunis Ubi melancarkan komik terbaru beliau iaitu ‘Skoolastik’.

kartunis ubi

Komik ini diilhamkan untuk menarik minat para remaja. Komik ini menceritakan tentang 3 sahabat karib iaitu Khairy, Pian dan Aina dalam menjalani kehidupan mereka sebagai seorang pelajar. Terdapat pelbagai kisah yang pastinya dapat memberikan pelbagai pengajaran kepada pembaca.

Komik ‘Skoolastik’ ini yang hanya berharga RM19.90 boleh didapati secara online di www.kedai.kartunisubi.com atau semua cawangan kedai buku seluruh Malaysia bermula 20 Februari 2016. Untuk maklumat lanjut bolehlah melayari laman sosial kartunis Ubi di @KartunisUbi

3. Beriteraksi Bersama Dato’ Ac Mizal melalui aplikasi ‘DAC Peaceyall”

Dato’ AC melancarkan aplikasi pemainan yang terbarunya iaitu DAC Peaceyall. Aplikasi ini dibuat untuk menarik minat pemain game tegar di mana ia dihasilkan dengan latar belakang yang trendy dan catchy sesuai dengan penampilan Dato’ AC Mizal sendiri.

DAC Peaceyall

Melalui aplikasi ini juga peminat dapat menerima mesej terus dari Dato’ AC disamping dapat membeli wangian keluaran Dato’ AC dengan hanya mengklik dalam aplikasi ini.  Pelbagai hadiah menarik dan kejutan bakal anda alami dengan aplikasi mainan ini.

‘DAC Peaceyall’ ini sudah boleh dimuat turun secara percuma di Google Play Store dan Apple Apps Store bermula sekarang.

Dato' AC Mizal bersama Datin Emelda dan barisan VJ dari Peaceyallfm
Dato’ AC Mizal bersama Datin Emelda dan barisan VJ dari Peaceyallfm

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

2 thoughts on “Majlis Pelancaran Karnival Peaceyall, Komik Skoolastik dan Aplikasi DAC Peaceyall

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *