Membebel! Lelaki VS Perempuan, who’s the winner?

Tadi ade la aku borak nga kawan-kawan aku.  Borak punye borak xsedar la plak masa berlalu. Lupa la plak aku ade janji nga kawan wanita ni. Bukan girlfriend ek.. jangan pikir pelik-pelik. Ni atas urusan kerja jek..hu3. Korang mesti dah tahu kan pabila seorang lelaki lambat dan wanita plak yang menunggu, mesti kecoh kan.. Sekarang cuba korang bayangkan wajah pompuan tu tengah membebel. Haha3.. Serius aku nak cakap yang wajah dia kiut. Korang nak tahu tak satu rahsia aku ni, aku ni pantang tengok wajah orang pompuan marah, aku mesti rasa nak gelak.. huahua3.. mesti korang ingat aku ni pelik. Tapi tu la kenyataannya.. Tapi aku takkan gelak bila seorang wanita ni yang membebel.. iaitu the only one, MY MUM.. Kalau mak aku yang membebel, aku terus rasa sampai ke lubuk hati aku yang paling dalam la. Aku sayang mak aku sangat2..he3..

Back to story, kasian kat korang terpaksa tertunggu2 aku merapu ni.. Aku time pompuan tu membebel, aku just senyap je. Takde alasan kukuh yang aku mampu berikan untuk bela diri aku..he3.. kalau bagi alasan pom konpom kalah gak.. Aku nak bagi satu tips la kat para lelaki kt luar sana untuk bina keharmonian rumahtangga ialah kita dengar je bila pompuan ni membebel, jangan menyampuk dan dengar je sampai abis.. Kalau kita menyampuk mesti ibarat simbah minyak kat api yang sedang menyala.. Aku ni cakap berdasarkan pengalaman tau.. ha3,, nampak sangat aku ni jahat sangat sampai selalu kena bebel nga kaum hawa ni..hu3.. Aku ni just nakal sket je.. Then kalu pompuan tu dah settle lakukan kerja dia yakni membebel tu, bolehla kita teruskan dengan niat utama kita.. he3.. iaitu untuk buat assigment or ape2 kerja la.. Kan sempoi je cadangan aku tu.. Sempoi je kena bebel ngan pompuan. Kontrol macho la katakan..keh3.. Kalau gadoh ngan pompuan ni xmacho la beb.. nga pompuan pom nak gaduh ke..hu3.. Jauh la plak aku ni melencong.. Tapi diorang ni xtahu yang aku  ni pom pakar gak dalam bebel membebel ni.. Just tak nak tunjuk je..

Ape pendapat korang antara laki nga pompuan ni sape yang juara membebel? Komenlah kt  bawah ni..

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

10 thoughts on “Membebel! Lelaki VS Perempuan, who’s the winner?

  • March 3, 2011 at 5:07 pm
    Permalink

    kalau mengikut pengalaman aku sendiri..penulis blog ini sendiri boleh dijadikan contoh yg paling dekat..sebab kenapa??tanyalah owner blog ni..hehe
    paihujey baru jer tulis pasal..fixie idaman

    Reply
    • March 3, 2011 at 5:10 pm
      Permalink

      haha3.. ko jgan pecahkan rahsia aku ni tau.. xmacho la beb gaduh2 ngan pompuan ni..ha3

      Reply
  • March 3, 2011 at 5:42 pm
    Permalink

    laki lagi kuat membebel, doh la ngepek tu xlogik kdg2, ade tuyg sapa naik kaki tangan….hehehe

    Reply
    • March 3, 2011 at 5:54 pm
      Permalink

      ha3.. ye ke fatin? Erm kalau naik kai tangan tu bukan membebel namanya, tu macam nak ajak gusti dah tu..he3

      Reply
  • March 3, 2011 at 6:12 pm
    Permalink

    xjugak, laki mmg g2 jalu bebel, skil nebeng slalu, xreti blebel ckit2…kalu org puan blebel ckit2 je, tp, bnyk ali, hehehe

    Reply
    • March 4, 2011 at 1:58 am
      Permalink

      ye ke fatin? pompuan la paling byk membebel aku rase.. Non-stop mulut berbunyi..he3

      Reply
  • March 8, 2011 at 4:27 am
    Permalink

    perempuan la kuat membebelnya…sekecil2 benda pasti dibebelnya dan lelaki harus tahan telinga je la yek haha

    Reply
    • March 8, 2011 at 4:51 am
      Permalink

      tu la bro.. tapi kalau lelaki plak kalau membebel ni mesti sekali ngan kaki tangan bergerak. Tu la kita laki ni kena sabar jelah..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge