Nak Jadi Pramugari Air Asia? - amirnawawi

«

»

May 13

Nak Jadi Pramugari Air Asia?

Ni untuk sesiapa yang ade angan-angan nak kerja di awan yang tinggi tu boleh la apply nih ek. Ni untuk jadi pramugari/pramugara Air Asia. Requirement dia seperti di bawah nih.

 

Syarat-syaratnyer:

-Malaysian, Male and female age between 20 and 35 years
- Height (ladies): minimum 157cm, maximum 170cm barefoot
- Height (men): minimum 170cm, maximum 180cm barefoot
- SPM with credit in English and Bahasa Malaysia or equivalent
- Experienced crew are encouraged to apply.

Amacam? Agak-agak lepas ke syarat tu? kat bawah ni plak keperluan lain untuk apply benda nih,

- Outgoing, fun personality
- Inexhaustible smiles
- Boundless energy
- Genuine interest to serve people
- Fluent spoken English
- Good communication skills
- Dress code: business attire (ladies: knee-length skirt ONLY and full make up)

Yeah!! itu dia syaratnyer. kalau rasa korang punyer kemampuan tu sesuai dengan syarat2 tuh, blh la cuba apply.. Time temuduga tu kena la bawak barang2 ktr bawah nih ya.

- Original NRIC & one photocopy of NRIC
- Original & copies of education and other relevant certificates
- 1 recent coloured head & shoulder photograph (passport size)
- 1 recent coloured full-body photograph (postcard size)
- Original & copies of education and other relevant certificates

Tapi sebelum pergi interview tuh, kena la hantar borang permohonan dulu pada pautan di bawah. Hanya yang benar-benar layak sahaja akan dipanggil untuk temuduga. Sesiapa berminat tu boleh la apply yer..

pramugari Air Asia

Sila klik di sini untuk sebarang permohonan dan hebahan dari pihak Air Asia (dikemaskini 2 Januari 2014)

Untuk dapatkan TIPS terbaik temuduga pramugara dan pramugari bolehlah klik di sini.. 

AM: Berpeluang menggunakan Air Asia dan agak berpuas hati dengan perkhidmatan yang ditawarkan

Share Button
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 comments

Skip to comment form

  1. shandye

    pernah teman kawan pg temuduga utk mas dulu2…

    interviewers semua suka cuma diorang bilang kurus sangat… so tak dapat la… hahahaha….

    1. amirnawawi

      he3..kurus sngt pom xleh jgk la..kena sedang2 je..he3

  2. kur0saki t0ushir0

    sexy sgt…no gud especially 4 muslimah! a great taboo actually

    1. amirnawawi

      tu lah..seksi sngt2.. tapi untuk penerbangan Haji ok la plak

  3. Umar Chong

    how about tetang berat? ahaks~
    Umar Chong baru jer tulis pasal..Department Of English

  4. remina

    hmmm… english pla x pass..x kdt,,huhu

  5. Nuraisyah binti Idris

    wish can get this job…. early

    1. amirnawawi

      Amin..moga2 tercapai cita2 erk..he3.. I wish icolud meet you on flight..=)

  6. liehasakura

    sgt sgt sgt berminat nk jd pramugari nih..requirement ats semua dh ngam..but…x cukup tinggi lg 2 cm jer…:-(

    1. amirnawawi

      Hak3.. cuba minum susu banyak2.. Mana tau kot2 naik ke tinggi tuh..he3 =)

  7. QURRATUAINA BINTI MASANAN

    sy teringin nk jd pramugari n dlu pnh try anta
    borang kursus tp xtau cm ne
    cre nk apply..
    tlg bgtau mcm ne cre nk apply pd sy bleh

  8. syuhada

    baru abs SPM n ngah tggu result.tggi 162cm n bert 47kg.tpi,xtwu nk apply cmner coz sy dok langkawi.:( hpe someone cn help me.

  9. azuien

    minat sgat jd pramugari.how to apply??mcm ne nk dpt info tentg interview for 2012?

  10. siti shalinna

    berat bdan minimum berpa ye? hehe

  11. miYa

    helo! cmner nk isi borng nye ek?

  12. syazana

    macam mana nk apply jadi pramugari?? tggi da ok..157..ngam2 je haha…berat 50kg..ok ke?

  13. Sembur

    Aku xkditla bi..tp aku bleh ckap english coz bpak aku asal manschester..hem cam ane ek..??

  14. Amyra faliesa

    Hai sy ingin apply prkerjaan ini,boleh x sesiape
    tlg sye utk dptkn job ini..umo sy 18 thun,plepsan
    spm..sy mmpunyi kputusan yg ok,i hope someone
    dpt tlg sy..:)

  15. qaseh

    salam na tanya kalau yg bertudung boleh apply ke ??? saya berminat sangat sangat :(

  16. biarlah rahsia

    minat sangat nak jadi pramugari.
    rasa-rasanya ada tak universiti yang menawarkan bidang ke arah nak jadi pramugari ni?

  17. biarlah rahsia

    harap sape2 boleh tolong

Comments have been disabled.