Pengalaman dengan P1 Wimax..

He3..Hari ni aku nak cherite sket pasal aku ambik pakej P1 wimax aitu. Alkisahlah yang aku punyer broadband Celcom aku dah xbayar aritu. Aku bukan xde duit tapi sesje je xnak bayar..keh3. Pastu kawan aku adde la citer pasal P1 Wimax nih. laju ler, ape ler.. 4G ler..Macam2 la lagi. Pastu aku pom berminat ler nak bertukar pakai Wimax ni plak.

Ni ler kotak broadband tuh

Nak jadikan cherita, depant bank tepi rumah aku nih blh plak dia buat promosi P1 Wimax nih. Aku dengar la ape yang promoter tu bagitau. Katanya laju dan pantas je line diorang. Almaklumlah guna 4G. Telco lain guna 3G jek..he3. Aku dengan yakinyer lepas tuh nak guuna broadband diorang. Aku pom ambik ler pakej broaband diorang. Sebulan kena bayar rm68. Kalau xsilap aku ler. Pastu untuk pendahuluan kena bayar rm100 sebagai deposit. Aku pom bayar ler. Maka bermulala kisah aku nga broadband nih

ni la broadband tuh..(abaikan gambar aku tuh, baru balik kerja beb..serabai sket)

Excited giler aku kat umah nak guna benda nih. Almaklumlah ramai dah kawan aku yang guna dan terbukti kederasan talian mereka..keh3. Tapi……alangkah hampanya aku bila aku guna jek speed dia sekadar xlebih dari 50kb/s..huh!! hangin satu badan ler aku. Dok area bandar pom xder lain ke. Nasib baik aku masih lam tempoh percubaan. P1 Wimax bagi tempoh percubaan selama seminggu untuk pengguna broadband mereka pastu kalau rasa cam xpuas hati tu blh la pulangkan balik dan deposit rm100 tu akan dapat kembali.

Aku terus jek pergi dekat tempat dia promote aitu. Aku pulan gkan balik broadband tu. Dapatler aku deposit tur. Lepas dapat balik deposit tu, aaku terus bayar broadband Celcom aku nih. Sebab tu aku dapat tulis entry ni..he3. Aku bukan nak kutuk P1 Wimax tapi mungkin kawasan aku nih masih kurang dia punyer line.. Kalau tempat korang tu kaawasan bandar2 ke, leh la guna P1 Wimax ni sebab 4G nih xkan mengganggu talian internet kita bila kita guna handphone sebab talian mereka berbeza..

Apepom pengalaman yang berharga jugak la aku guna broadband nih. Thank P1 Wimax..he3.. =)

AM: Masih kekalkan Celcom sebab kat kampung aku kurang line Maxis..

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

8 thoughts on “Pengalaman dengan P1 Wimax..

  • June 25, 2011 at 11:21 pm
    Permalink

    perghhh..malaysia xdok ag 4g..keno kecing ko p1 wimax jah mu…hahahaha

    Reply
    • June 25, 2011 at 11:26 pm
      Permalink

      sapo kato xdop? hidup biar kembe sket..jgn jadi katok bwoh purung jah

      Reply
  • June 25, 2011 at 11:30 pm
    Permalink

    hmmm….pengalaman lebih kurg same je tp sy tak smpt lg dftr p1 wimax ni…duduk kt bndr so line rasenye laju kot sebab ramai kwn2 yg ckp…hr tu ade la offer kt satu mall ni..then pergi la tny…so dia pon check la kt tmpt kite duk..sekali takde line pon..ape kes? rase cm nk gelak pon ade….duk bndr pon takde line..hahaha….mmg kelakar siot…terus je cncel nk register..hehe

    Reply
    • June 25, 2011 at 11:33 pm
      Permalink

      Tu la.Saya dok bandar pom xde line.. Susah betul plak asenyer..

      Reply
  • June 25, 2011 at 11:46 pm
    Permalink

    dia kena tngok line dulu. baru boleh nak register. hehe

    Reply
    • June 25, 2011 at 11:58 pm
      Permalink

      tu la..time dia tunjuk demo tu cepat jek..bila sampai rumah, lain plak jadinya..

      Reply
  • Pingback:Pujuk Rayu yang Menggoda Jiwa Dari P1 Wimax | amirnawawi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge