Permulaan Yang Hebat…

Alhamdulillah!! Selasai sudah aku masuk kelas di hari pertama untuk semester nih… What I can say is just what a great opening..he3.. Bukan ape, tetiba jer bersemangat lelebih..

Hari nih aku dah masuk 3 kelas. Computer Programing for Engineer, Ordinary Deferential Equation ngan Applied Statistic.. Aku semester nih byk ambik subjek yang agak susah jugak la.. Tapi aku kena pikir positive yang aku boleh perform.. Masuk kelas tadi aku rasa cam semangat jer nak belajar. Maybe sebab lecturer yang mengajar tu kot.  Bersemangat je depa dok kt depan tuh..

Mungkin korang tak tahu yang stail aku belajar ni pelik sket. Aku kalu cikgu tu mengajar dengan semangat yang tinggi baru la aku boleh skor.. Korang nak tau kenapa? Pernah tak korang belajar tentang penyebaran tenaga?

gambar lecturer dok mengajar

Meh aku story sket.. Bila cikgu yang mengajar kat depan tuh bersemangat, konpom la dia menghasilkan byk tenaga yang positive.. Bila orang yang mengajar tuh penuh tenaga yang positive, konpom la tenaga tuh diserap jugak oleh para pendengar nih a.k.a student. Secara tak langsung student pom semangat jugak la nak belajar. Kalau si pengajar pom masuk dengan lesu dan tak bersemangat, camna student nak bersemangat? Ye dok?.. So kepada pendidik sekalian, bersemngatlah anda ketika mengajar..

Apepom, semoga permulaan yang penuh bersemangat tadi dari lecturer yang nampak cam berpengalaman dah tu menjadi pembakar smangat untuk aku terus belajar dengan tekun dan istiqomah.(perghh!! ayat propa).. apepom doakan aku berjaya untuk sem nih yer kawan2.. Every action have reaction

 

 

AM: Mahal giler beb buku2 dia.. Xde orang nak sponser ke?

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

2 thoughts on “Permulaan Yang Hebat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge