Perjalanan Yang Mendebarkan…..fuhhh..

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!! Alhamdulillah sampai sudah aku di bumi UMP yang terchenta ini.. Selepas meniggalkan ia selama lebih 4 bulan, kini aku menjengah kembali tempat aku menuntut ilmu nih.. memang sayu la..

Perjalanan dari Hentian Pekeliling mengambil masa 2 jam 30 minit untuk sampai Gambang nih.. Dekat jugak ek..he3.. Boleh la selalu gi KL pasnih.. Aritu aku dah naik bas datang UMP tapi ada kejadian yang memang memanaskan hati.. Aritu aku naik Sani Ekspress. Dia xberhenti kt Gambang and terus ke Terminal Makmur.. Memang panas la aku rasa.. Tak ke bengong tu.. Dahla dari Terminal Makmur nak ke Gambang ni ongkosnya RM40.. Mahal tuh.. Dah lalu depan UMP tuh, behenti jelah.. When aku call centre dia, dia cakap yang JPJ xbagi berhenti dalam perjalanan. Kena dari terminal ke terminal..bodoh piang punya orang..(marah giler sebab lain yang cakap lain yang buat)..

Bas aku naik semalam...

Namun biarkan pengalaman pahit tuh menjadi pahit sepahit-pahitnya.. Aku dah tak naik dah Sani lepas tuh.. Semalam aku cuba Plus Liner.. Ok la servis dia.. memang tip top.. Lebih ok dari Sani tuh.. Tapi yang tak ok nyer semalam ialah aku duduk tepi jantan yang dah jadi betina..ermmm, maksud aku maknyah..Auwww, sentap mak nyah!!.. Giler ko.. Memang meremang bulu roma aku nih.. Dahla kerusi tu muat2 jer untuk dia..Sempat lagi ambik ruang aku sket.. Memang terpaksa menjauhkan diri la aku.. Nak menjauhkan diri byk2 pom memang xleh la sebab ruang memang tak banyak.. Sabor jelah..

Dia seakan tau2 jer aku nih nak avoid dia.. Boleh plak dia dok  hayun tangan kat aku.. Berapa kali gak la kena kt badan aku.. Aku dahla bawak banyak barang semalam.. Almaklumlah nak masuk sem baru.. Aku letak la beg laptop  aku kt kaki tuh. Memang jadi sempit la tempatnya. Dahla sempit tu, sempat lagi mamat nih, erkk minah ni gesel kaki dia.. Dalam hati aku, “Ibu, ampunkan anakmu ini”..ha3.. Cam bangang ase.. Tu xpe la.. Time bas nak membelok, huh!! memang xleh blah la.. memang kena tanggung la aku.. ermm..

Sepanjang perjalanan tuh dah la dia gaduh ngan sape tah.. Dok marah2 geng dia kot.. Geram giler aku.. orang lain sumer dok lena, boleh plak dia dok gaduh2 lam telepom.. Aku ni la yang dok menanggung azab kat tepi nyer.. Gaduh pasal laki kot.. Boy nama laki tuh.. Tu kalau xsilap aku.. Ayat yang dia sebut ” U jangan pergi umah Boy tu lagi, jgn terhengeh2 kat dia”.. Fuhhh!! Macam drama tuh..kah3..

Dalam 2 jam perjalanan tu ada la orang yang dah turun.. Cepat2 aku pi tukar tempat duduk.. Tak tahan mak nyah!! ha3.. Geli geleman aku.. Dalam hati aku tertanya jugak la..’apasal la dia nih jdi macam nih, jadi kaki pukul pom ok jugak tuh. Badan macam The Rock dah uh’..Ermm, biarlah dia dengan duniannya.. Jangan ganggu aku sudah!!…

Dulu kalau dok tepi pompuan, aku selalu kacau pompuan but sekrang aku plak yang dikacau..huh!! Insaf dah aku.. =(

AM: Minggu depan InsyaAllah akan ke KL lagi untuk pi rumah terbuka.. harap2 xde lagi problem yang macam nih..keh3..

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

12 thoughts on “Perjalanan Yang Mendebarkan…..fuhhh..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge