September 22, 2023
Lain-Lain

Royale Palace Skyview – Tempat Majlis Terbaik Di Cyberjaya

Royale Palace Skyview | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca yang saya kasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah untuk entri kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua mengenai Royal Palace Skyview.

Untuk maklumalan anda semua, Royale Palace Skyview ini teletak di Skytech Tower 2 Cyberjaya. Ianya diuruskan oleh RSZ Ventures Sdn Bhd. Syarikat ini telah ditubuhkan 2016 dan tempat pertama mereka adalah di Seksyen U6 Shah Alam.

Royale Palace Skyview

Pintu masuk

Lokasi termpat ini adalah di tingkat 10 bangunan Skytech Tower 2. Ianya berada di aras paling tinggi dan cukup luas. Dengan ruangan yang ada, ianya mampu memuatkan sehingga 300 tetamu pada satu-satu masa. Jadi ianya memang cukup luas dan sesuai untuk apa jua majlis sekalipun.

Jom kita saksikan serba sedikit ruangan yang terdapat di dalam dewan ini. Pastinya akan menjadikan majlis anda lebih menarik dan juga kenangan yang terindah.

Antara pelamin yang ada di Royal Palace Skyview
Antara pelamin lain yang ada di Royal Palace Skyview
Antara pelamin yang ada di Royal Palace Skyview
Ruangan di Royal Palace Skyview

Katering

Selain ruangan yang selesa dan cantik, tidak lupa juga kepada makanan yang dihidangkan. Makanan yang disaji mestilah sedap dan menyelerakan. Yang ini anda tidak usah bimbang kerana manakan yang disajikan di sini semuanya sesedap belaka. Pasti tetamu yang datang pulang dengan muka gembira.

Jom kita saksikan sedikit sebanyak menu yang disajikan.

nasi minyak
Nasi minyak
Ayam masak merah
Ayam masak merah

Selain itu juga, tempat ini lengkap dengan segala kemudahan dewan yang diperlukan, antaranya:

1) Lighting System 
2) Projector 
3) Sound System For Band 
4) Instant Photobooth 
5) Oblong Table / Cake Table 
6) Royal Palace Rostrum 
7) Red Carpet 
8) Pentas Utama 

Ruangan Luar

Selain ruangan dalam, diluar juga terdapat ruangan yang terbuka. ianya sesuai untuk dijadikan tempat bersembang dan juga mengambil gambar. Mana tidaknya, tempat ini cukup cantik dan berlatar belakangkan Cyberjaya.

Ruangan luar di Royal Palace Skyview

Baiklah, buat anda yang tertanya-tanya mengenai dewan ini, ianya dilengkapi segala kemudahan asas seperti tandas, surau dan juga ruangan menunggu sangat sesuai untuk buat pelbagai acara. Dewan ini juga boleh berubah mengikut tema yang anda kehendaki. Sebut sahaja dan mereka akan merealisasikan mengikut bajet yang anda utarakan.

Selain itu juga, ruangan memarkir kenderaan juga cukup luas. Ianya juga dilengkapi dengan parkir bertingkat. Jadi anda tidak perlu bimbang dengan masalah untuk memarkir kenderaan. Saya pasti ini merupakan masalah terbesar bila mengadakan sesuatu majlis, namun di sini pekara tersebut tidak berlaku.

Hubungi

Royale Palace Skyview kini beroperasi dari jam 9.00 pagi hingga 6.00 petang, 5 hari seminggu dari Selasa hingga Ahad.  Untuk anda yang ingin mengadakan majlis di sini bolehlah menghubungi mana-mana medium seperti di bawah:

Alamat:

Royale Palace Skyview Level 10,
Skytech Tower 2, 
MKN Embassy Techzone Jalan Teknorat 2, Cyber 4, 
63000 Cyberjaya Selangor 

Tel : 019-3316728 (Rashman) 
Tel : 016-4450538 (Pogy) 

Laman web :https://royale-palace.com
Facebook : https://www.facebook.com/royalepalace.cyberjaya
Instagram : https://www.instagram.com/royalepalace.cyberjaya

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *