July 21, 2024
Food

Selera Ramadan di PWTC

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat smeua parap embaca yang saya kasihi sekalian. Smeoga anda semua berada dalam ekadaan sihat sjehatera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini sayai ngi nkongsikan kepada anda semua mengenai Selera Ramadan di PWTC.

Pada hujung April yang lalu, saya telah berkesempatan untuk berkunjung ke Restoran Riverside View di Putra Wolrd Trade Centre (PWTC) untuk mencuba sajian yang bakal dipersembahkan oleh pihak mereka semperna ramadan yang bakal tiba nanti.

Apa yang menariknya, pada tahun ini, pihak PWTC bakal menghidangkan lebih 300 juadah makanan termasuk 24 gerai makanan berkonsepkan pasar malam. Pastinya konsep bazaar ramadan ini memberi nostalgia yang berbeza kepada kita semua. jadi, di sini mereka ambik bazaar tu dan persembahkan kepada nada. Menarik bukan?

Tak perlu bersesak dan berpanas di bazar, anda dapat menikmati pengalaman tersebut di dalam tempat yang berpendingin hawa disamping turut dihiburkan dengan persembahan alunan muzik dan nyanyian Kumpulan Picha-Picha featuring Linda Eva sepanjang bulan Ramadan nanti.

Terdapat pelbagai menu yang ditawarkan. Paling menarik adalah makana tradisi kita orang Melayu turun temurun. Jom kita saksikan sajian yang bakal anda nikmati di PWTC di bulan ramadan nanti.

Seleksi air balang
Siput sedut
Rendang daging
Pucuk paku
Kambing goreng berempah
Kambing panggang
Ayam goreng kunyit
Seleksi goreng-gorengan
Tapai pulut
Pakej Bankuasi / Korporat Berbuka Puasa

Selain daripada buffet Selera Ramadan berkonsepkan pasar malam di Legar Putra, PWTC turut menawarkan pakej berbuka puasa persendirian dan korporat di Dewan Bankuasi dengan harga RM98.00 bersih seorang dengan tempahan 100 orang ke atas manakala harga bagi tempahan minima 50 orang pula ialah RM115.00 bersih seorang.

Pakej persendirian dan korporat ini termasuk hidangan buffet, dewan khas untuk berbuka puasa, system audio, ruang khas solat serta kadar bayaran parkir tetap RM5.00 sekali masuk (bermula jam 6.00 petang)

Kemudahan di PWTC

Untuk anda yang berhajat  untuk berbuka puasa di sini dan bimbang sekiranya susah untuk parkir, jangan bimbang kerana di sini terdapat lot parkir bertingkat yang mampu menampung banyak pengunjung yang datang ke sini.

Selain itu juga, di sin iterdapat stesen pangangkutan awam yang mampu dijejaki menggunakan jalan kaki sahaja./ ianya adalah stesen LRT PWTC dan juga stesen KTM Putra.  Anda hanya perlu jalan kaki dan terus sampai ke sini.

Selain itu juga, di sin i terdapat kemudahan surau yang besar untuk anda sembahyang. Jadi tiada la masalah menunggu giliran untuk solat kalau anda berbuka di sini nanti.

Harga Buffet ‘Selera Ramadan’

Dewasa                                                                : RM88.00 nett

Warga Emas (60 tahun ke atas)                           : RM75.00 nett

Kanak-kanak (7-12 tahun)                                   : RM45.00 nett

Early Bird                                                            : RM75 nett bagi pelanggan yang membeli sebelum 16 Mei 2018

Untuk sebarang tempahan atau pembelian baucer buffet Selera Ramadan @ PWTC, boleh terus ke kaunter tempahan di Aras 2, PWTC.  Kaunter dibuka dari pukul 9.00 pagi hingga 5.00 petang atau boleh menghubungi Restoran Riverside :

Tel : 03-26146701/6702 atau 03-26146262

Website : www.pwtc.com.my

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *