May 20, 2024
Lain-Lain

Tukar Theme, Trafik Jatuh 3 Kali Ganda

Assalmualaikum dan salam sejahtera buat seaua pembaca blog yang budiman sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga tercinta hendaknya. Baiklah kali ini saya ingin kongsikan sesuatu mengenai blog saya ini.

Untuk makluman beberapa hari lepas adalah ulangtahun ke-5 blog ini. Jadi untuk pembaharuan saya telah menukar theme blog ini kepada yang lebih simple dan menarik untuk para pembaca semua. Dan selama 4 hari tersebut saya tidak mengemasikini sebarang entri di sini.

Untuk makluman semua, sebelum ini trafik blog ini stabil. Memang stabil dan banyak trafik yang muncul daripada ejen carian seperti Google dan Yahoo. Namun setelah menukar theme yang baru, trafik yang saya dapat jatuh merudum!

Serius jatuh merudum. Nak dapat 100 pun payah! Gile ke apa. Nasib baik saya check analitik blog ini. Sadis betul. Ingatkan dah tukar theme makin baik, rupanya tidak.

Orang cakap pembaharuan tu perlu, namun tak semua pembaharuan itu berjaya! Ok saya belajar tentang ini. Gila memang gila.. Terkejut tengok data tadi.

 

AM: Masih belajar untuk kebaikan bersama

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

5 thoughts on “Tukar Theme, Trafik Jatuh 3 Kali Ganda

  • tak pe bro..belajar dari pengalaman..

    dan terima kasih juga kerana sudi berkongsi info ini…

    Reply
  • Try cari theme Responsive dan SEO Friendly….

    If jumpa theme yang ok, trafik boleh naik 2-3x ganda… All da best

    Reply
  • kompem le jatuh..tapi lau backlink mantap..ping je ke pinging sites..crawler cari balik..amek masa sikit le..:D

    Reply
  • Gambatteeee naikkan semula traffik!! Hiyarrrkkkk… Ada hikmah semua yg terjadi. Learning process

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *