November 30, 2023
Lain-Lain

Tempat Kahwin Menarik di Putrajaya

Asslamualaikum dan salam sejahtera buat smeua pembaca blog yang budimman sekalian. Smeoga anda smeua berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga tercinta hendaknya. Baiklah pada entri kali ini ingin saya kongsikan dengan anda semua mengenai tempat perkahwinan yang menarik di Putrajaya.

Semua sedia maklum yang Putrajaya merupakan tempat pentadbiran utama negara kita. Namun tahukah anda yang di Putrajaya ini terdapat satu tempat yang dinamakan Taman Warisan? Ya, di sini terdapat pelbagai jenis tanam-tanaman. Dan di sini juga merupakan tempat tumpuan pelancong yang datang ke negara kita.

taman warisan

Namun kali ini saya tidak inign bercakap panjangm engenai hal itu, apa yang saya ingin sampaikan adalah Taman Warisan PErtanian ini juga terdapat tempat yang boleh dijadikan tempat resepsi majlis pekahwinan anda. Ya! Di sini juga ada tempat untuk anda melangsungkan majlis anda dan ia merupakan tempat ke 12 yang diuruskan oleh Felda D’saji.

Dengan tempat yang sertrategi di Putrajaya, pastinya ia para tetamu tidak perlu bersesak-sesak mengharungi keadaan lalu lintas yang sibuk. semua sudah sedia maklum akan kesesakna di Putrajaya, memang kurang atau tiada langsung jika dibandingkan dengan bandar Kuala Lumpur. Jadi ia sememangnya strategi untuk anda.

taman warisan

Dengan konsep ruangan terbuka, ianya menjanjikan memori yangi ndah untuk majlis anda. rekabentuk tradisional melayu menjadikan tempat ini tempat yang sesuai untuk anda. Angin sepoi sepoi bahasa akan menjadikan tempat ini kawasan yang mendamaikan. Jangan bimbang akan kepanasan kerana disediakan juga kipas dan blower untuk menyejukkna diri anda di sini.

Majlis Perasmian Bazar Warisan oleh Pengerusi Perbadanan Putrajya
Majlis Perasmian Bazar Warisan oleh Pengerusi Perbadanan Putrajaya

taman warisan5 taman warisan 2

Nak datang ke Taman warisan Pertanian ni macamana? Alaa senang je wahai kakak dan abang sekalian. Waze sahaja Taman Warisan Pertanian dan saya yakin anda akan dibawa ke sini dengan jayanya. Saya pun datang ke sini dengan waze dan tanpa sesat, sebab itu saya yakin kalau anda ikut je waze tu insyaAllah anda akan sampai.

ok itu cukup pasal venue, sekarang ktia bercerita pasal makanan pula. Semua sudah sedia maklum kalau saya cakap pasal Felda D’Saji semua sudah kenal bukan? Jadi tidak perlu la saya berbicara panjang mengenai katerer yang super duper sedap ini. Itu belum lagi kalau nak certia masakan mereka satu persatu. Konform kecur airliur anda membacanya nanti.

Berikut pula tawaran serta pakej istimewa buat anda yangi ngin berkahwin di Taman Warisan Pertanian ini.

taman warisan 6

Tawaran Pakej Perkahwinan Di Taman Warisan Pertanian ( Felda D’Saji )

  • Jenis hidangan – Makanan dan minuman dihidang secara buffet atau dome
  • Tambahan menu hidangan pengantin – Tambahan 3 hidangan di meja hi-table (meja pengantin) yang akan ditentukan oleh Chef D’Saji
  • Meja hi-table & hiasan – Meja utama disediakan untuk tetamu VVIP dengan bilangan maksima 10 pax. Hiasan dan gubahan bunga segar turut disediakan.
  • Meja khas – Penyediaan 4 set meja berhidang heated dome untuk tetamu VVIP lengkap dengan sarung kerusi, riben kerusi, alas meja bulat dan overlay serta set crockeries dan kutleri jamuan secukupnya.
  • Kek Kahwin – 3 tingkat Dummy Cake perkahwinan disediakan untuk upacara memotong kek.
  • Pelamin Asas –  Penyediaan pelamin asas oleh kontraktor yang telah dilantik oleh Felda D’Saji.
  • Sesi Food Discussion – Bagi mendapatkan kepercayaan dan kepuasan dari setiap pelanggan, satu sesi food discussion untuk 10 orang akan dijalankan.
  • Standard PA Sistem – Sistem PA atau rostrum untuk kegunaan juruacara majlis perkahwinan bersama lagu-lagu pengantin baru dimainkan melalui CD
  • Parking – Percuma dengan kawalan keselamatan oleh pengawal keselamatan di bawah seliaan PTSB
  • Pramusaji – Setiap majlis akan diuruskan oleh Pramusaji D’Saji yang lengkap beruniform

taman warisan 4

Sebarang pertanyaan, sebut harga dan tempahan, sila hubungi
Nor Syaiful Nazlan Norsham : 013-386 0453
Nurul Nadia Bt Abd Ghafar : 019-295 6232
Jabatan Juala Kuala Lumpur : 03-2698 8302 
Jabatan Jualan Putrajaya : 03-8881 1311
 
 
Email:
salesdsaji@felda.net.my
Alamat: 
Kompleks Pelawat,
Taman Warisan Pertanian,
Presint 16,
62100 Putrajaya.

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *