8 Sebab untuk Dapatkan Honor 8

honor-8

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua para pembaca blog amirnawawi.com. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin kongsikan kepada anda semua, sebab untuk anda mesti memiliki  Honor 8. Baca sampai habis kerana ianya penting sepentingnya untuk anda mengetahui.

Saya tak mahu cakap banyak kenapa anda patut dapatkan Honor 8 ini kerana cukuplah sekadar 8 sebab. 8 sebab inipun sudah membuatkan saya sendiri berkobar-kobar untuk dapatkan Honor 8 ini. Anda pula bagaimana? Jom baca 8 alasan ini ok ?

pict_20160925_104620

Design

Rekabentuk untuk Honor 8 dicipta khas untuk insan yang mementingkan kecantikan dalam penggunaan barangan. Siap yang tak suka yang cantik kan? Pakar-pakar sentiasa membuat kajian terperinci dalam pembuatan Honor 8 ini agar dapat memuaskan mata hati pengguna mereka.

Tak ke bebulu mata korang bila tengok design yang sebegini lawa? Nipis dan memang terbaik la. Saya ni memang dah lama tergoda dengan Honor 8 ni. Kira macam cinta pandang pertama la.

Semua sukakan kecantikan, sebab itu Honor 8 cantik.

Kamera

kamera

Honor 8 Kamera adalah dual 12MP lense untuk gambar yang lebih menarik sharp dan sememangnya ohsem. Tak perlu lagi pakai apps kalau gambar kau sebelum ni hauk atau apapun. Gambar selfie yang jelas, terang dan menarik dengan Perfet Selfie Mode. Jadi jelita dengan gambar yang menarik. jadi kalau muka kita tak senonoh pun akan jadi lebih senonoh dengan Honor 8 ini

Pelbagai fungsi boleh dilaraskan untuk mendapatkan gambar yang menarik menggunakan Honor 8 ini. Jadilah seperti seorang jurugambar mahir dengan Honor 8 walaupun hakitkatnya anda baru pertama kali menggunakannya.

Selaraskan kecerahan gambar mengikut kesukaan anda
Selaraskan kecerahan gambar mengikut kesukaan anda

Sentuhan

touch

Wow nak buka Honor 8 ini hanya mengambil masa 0.4 saat sahaja dengan imbasan jari anda. Laju bukan? Mesti lagi senang nak pastikan keselamatan telefon kita lepas ini. Mana tidaknya hanya jari jemari kita sendiri sahaja yang boleh membuka phone ini dengan pantas. Orang lain mana mungkin dapat membukanya tanpa pengetahuan kita.

Kecualilah kalau jari anda diberikan kepada orang lain. Eh boleh ke macamtuh?

CPU

Honor 8 ini dikuasakan oleh 2.3GHz octa-core CPU built on 16nm architecture. 4GB LPDDR4 RAM yang membolehkan telefon ini melakukan pelabgai aktiviti dalam satu masa. Jadi tiada lagi hang, lembab, jammed dan sebagainya. Ini memang sesuai kalau ada yang minat main game di phone. Lepas ini tiada lagi lagging ooi! Tak perlu cabut bateri bagai dah. saya suka! Sebelum ini pakai phone kalau jammed je cabut bateri.

DISPLAY

pict_20160924_164402

h8-2

Dengan skrin yang lebih cerah, dan larasan yang lebih pintar, Honor 8 yang berskrin 5.2 inci FHD ini dilengkapi dengan 96% high color gamut (NTSC). Dengan warna yang dipertingkatkan dan segala benda lagi diperhebat untuk memberikan anda satu pengalaman yang tiada tandingan. Bab kata pepatah, kalau tengok di skrin Honor 8 ibarat melihat ke dunia nyata. (Eh, ada ke pepatah ni? Ok aku reka sendiri ūüėõ )

BATERI

Dengan kapasiti 3000mAh disokong oleh Smart Power 4.0, honor 8 akan memaksimumkan waktu penggunaan telefon anda ke 1.77 hari untuk penggunaan normal. Kalau penggunaan berat itu boleh bertahan selama 1.22 hari. wah! lama bukan? Tak payah sibuk-sibuk nak bawak power bank yang besar gedabak itu kerana Honor 8 ini dah sememangnya tahan lama. Charge sebelum pergi kerja, balik kerja pun tak habis lagi bateri ya.

Bukan itu sahaja, kalau telefon anda habis bateri, hanya 30minit sahaja masa diambil untuk bateri telefon anda ada 47% bateri. Pantas dan cepat bukan? Tak cukup pantas? Nah kalau anda nak cepat dan tetiba lupa nak charge phone semalam, charge 10 minit pun boleh bercakap selama 2 jam dan mendengar music selama 6 jam. Untuk charge 10 minit!

Ni kalau saya pakai buat gi travel ni tak payah nak bimbang tentang phone la. Biasanya sekarang kalau gi travel je memang akan terfikir untuk dapatkan sumber elektrik sebab nak caj phone. Sekarang boleh travel the whole day dan malam kita boleh caj kat hotel. Wehuuu

Komunikasi Pintar

dsc02393

Kerana 1 tak cukup, Honor 8 didatangkan dengan double antena untuk memilih mana signal komunikasi yang lebih kuat untuk anda dapatkan signal yang paling kuat untuk anda gunakan. Itu belum lagi roaming di luar negara, ianya akan memberikan anda masa yang lebih pantas untuk membuat pilihan network tempatan di sana.

Wifi pun laju dengan guna teknologi terkini dengan Honor 8. Malaysia kan dah dapat pingat emas paralimpik dalam lumba lari paling laju, wifi telefon pun kenalah pantas kan? Tak gituh.

Smart Control 4.0

dsc02400

smart

Ini yang membuatkan saya terpegun, dengan Honor 8 anda dapat mengawal pelbagai peralatan elektronik hanya menggunakannya. Wow! TV, pendingin hawa hanya dengan menggunakan Honor 8 Smart Control 4.0 ini. ianya disokongo leh lebih 5000 jenama antarabangsa dan 230,000 model antarabangsa.

Dengan smart media pula, anda akan dapati suara yang dihasilkan di Honor 8 ini lebih jelas kerana dengan fungsinya ia akan membuang segala noise yang ada dan memberikan sound yang lebih jelas untuk anda. Tak kurang hebatnya dengan speaker yang ada, ia akan memberikan satu lagi pengalaman hebat untuk anda semasa mendengar musik.

Ok dah cukup 8 sebab kenapa anda kena dapatkan Honor 8 ini. Jadi bagaimana? Tergoda atau tidak? Tidak hanya hadir dengan 1 pilihan, Honor 8 didatangkan dengan beberapa pilihan warna iaitu biru, hitam, putih dan juga gold.

1200x400_honor8_coming_220916

Untuk dapatkan sedikit teaser warna dan harga yang ditawarkan Lazada bolehlah lihat dibawah. (tekan pada produk untuk dapatkan maklumat jelas mengenai setiap produk)

Serba canggih dan juga ranggi,
Sememangnya pilihan sudahlah pasti
Honor 8 telefon terkini,
Keluaran Huawei pastinya berkualiti.
…………………………..
Skrin yang jelas jadi pilihan.
Teknologi terkini ciptaan Huawei,
Honor 8  tiada bandingan,
Cepatlah semua dapatkan wei,
………………………….
#MyCybersale menjelma lagi,
Setiap tahun pasti kembali,
Dapatkan Honor 8 tidak rugi,
Hanya di Lazada setiap kali.
Lazada’s My Cybersale akan berlangsung pada¬†¬†26 – 30 Sept. Check it out!

 

mycyber

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge