8 Teori kejayaan dalam buku You Can Win karya Shiv Khera ( 1998 )

Ok baiklah para pembaca blog ku yang setia, hari ni aku nak kongsi sket dengan korang tentang 8 teori kejayaan dari buku You Can Win karya hebat Shiv Khera pada tahun 1998. Jom kita tengok2 ape teori yang di bagi..

  1. Membina sikap positif

  2. Strategi mencapai kejayaan

  3. Memotivasikan diri anda dan orang lain setiap hari

  4. Membina harga diri dan imej positif

  5. Membina keperibadian yang menyenangkan

  6. Membentuk tabiat dan peribadi yang positif

  7. Membuat dan mencapai matlamat yang dirancang

  8. Melakukan perkara yang tepat untuk alasan yang tepat

    Amacam? korang semua boleh paham x  teori di atas tu? Actually, artikel ni aku ambik dari blog kelab aku. Kelab Pembimbing Rakan Siswa kat sini. Nak ushar blog tu pom boleh jugak. Jangan lupa jadi followers jugak tau. Tu sahaja kot entry ringkas aku untuk hari ni. Fikir-fikirkan dan selamat beramal..ha3. Macam biasa la ek. Aku nak pantun jugak hari ni,

    Naik beca, beli simen,
    Sudah baca, harap komen.
    Pagi2 mandi perigi,
    harap2 datang la lagi.

     

    AM: Korang ade ape nak cakap ke? Kongsi2 la kat bawah ek.. =)

    Sape2 yang rase nak dapatkan kasut2 murah tu boleh la klik kat sini( untuk yg berada di kl dan selangor sahaja)—–> klik sini

    Korang tahu tak negeri yang paling hijau kat mana? kalau nak tahu klik kt sini( yang pastinya bukan Kelantan..ha3)—> klik sini


     

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your e-mail address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge