Review Aplikasi Android Denaihati Terbaru

Keseluruhan tampak menarik dan idea yang bergitu bernas sekali untuk menghasilkan aplikasi sebegini. Loadingnnya pun laju dan tidak tersekat-sekat (ni yang paling penting). Warna hijau muda yang begitu menyerlah dan tidak membosankan. memang pemilihan warna ini menarik. (warna kegemaran Nabi lagi tuh -hijau).

Assalamualaikum dan Salam sejahtera buat semua pembaca blog yang budiman sekalian. Semoga semuanya berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga tercinta hendaknya. Pada kali ini saya ingin bercerita mengenai satu aplikasi yang telah dicipta oleh Eizil Network iaitu aplikasi Denaihati Network.

Mudah dan ringkas. bagi pengguna telefon pintar Adroid sekalian, jangan lupa untuk memuat turun aplikasi ini di telefon pintar anda. Saya sudah? Anda pula bagaimana?

Kat bahagian kiri bawah sekali. Hijau muda gituww
Kat bahagian kiri bawah sekali. Hijau muda gituww

Tengok aplikasi yang baru sahaja saya muat turun tadi.

wpid-SC20131215-192023.png

Ini pula bahagian entri yang terbaru dari blog Denaihati.com. Seperti biasa, penulisan di blog denaihati sememangnya kemas dan simple. Tak perlu dipertikaikan lagi. tak berbelit-belit untuk memahaminya. Itu lah bezanya blogger senoirita dengan newbie macam saya nih. Di bahagian ini kita boleh sneak peek kesemua entri terbaru di denaihati, namun jika ingin membaca dengan lebih lanjut sesebuah entri itu, tekan sahaja di link entri itu.

wpid-SC20131215-191631.png

Yang kedua adalah aplikasi untuk bahagian facebook. Dibahagian ini terdapat tiga tab iaitu 3 facebook milik denahati network. Antaranya ialah Denahati.com (fanpage) dan Denaihati Network (group). Sekarang, apa jua post yang dipost oleh pihak denaihati akan muncul di sini. Dan bagi yang group itu pula, hanya post denaihati sahaja yang muncul.

wpid-SC20131215-191934.png

Bahagian ketiga ialah bahagian untuk Youtube. Di sini kita boleh melihat video terbaru olah pihak denaihati dari youtube. Ianya akan muncul dibahagian tab ini. Jadi pilih sahaja video mana yang berkenan di hati untuk anda melihatnya.

wpid-SC20131215-192007.png

Okey bahagian keempat adalah bahagian untuk twitter. Segala bentuk tweet yang dipost oleh pihak denaihati akan muncul di sini. Jika anda ada terlepas pengumuman penting atau apa jua shout-out dari denaihati, ada boleh sahaja scrool bahagian twitter ini sampai ke bawah. Mudah lagi memudahkan.

Bahagian-bahagian lain yang ada ialah bahagian instagram, Hubungi dan juga finds us..

Keseluruhan tampak menarik dan idea yang bergitu bernas sekali untuk menghasilkan aplikasi sebegini. Loadingnnya pun laju dan tidak tersekat-sekat (ni yang paling penting). Warna hijau muda yang begitu menyerlah dan tidak membosankan. memang pemilihan warna ini menarik. (warna kegemaran Nabi lagi tuh -hijau).

Rasanya itu sahaja dulu sedikit review dan komentar saya untuk aplikasi ini. Selamat mendownload ya semua.

AM: Rasanya penulis blog pertama di Malaysia yang mempunyai aplikasi sendiri. Tahniah Denaihati!

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

11 thoughts on “Review Aplikasi Android Denaihati Terbaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge