Hari-hari ke Web Lazada. Ada Penunggu Ke Ape?

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca blog yang budiman sekalian. Hari demi hari dah nak habis dah tahun 2015 ni. Sedar tak sedar dah nak masuk 2016 dah. Tu maknanya aku dah semakin tua ooi. Dah nak masuk 25 tahun dah tahun depan ni. Kahwin belum lagi nih.

Soal kawin aku tak fikir lagi. Tak tahu la. Sebab malas nak kecawakan dan dikecewakan. aku ni punya tahap cemburu boleh tahan juga. Jadi untuk memastikan benda itu tidak berkalu, baik aku joli sakan dulu dan lepas tu kita fikir pasal kawin. Ke acane? hehe

Aku sebenarnya kerja mengadap laptop je sekarang. Almaklumlah kerje kat office. Hari-hari hadap laptop. alang-alang dh hadap tu memang selalu juga la bukak laman web Lazada ni. Takde benda nak beli pun memang wajib bukak. Window shopping versi maya katanya.

Hari demi hari tengok perubahan harga. Nak juga kalau tetiba ada sale harga seposen sekilo untuk barangan elektrik kan..huhuhu. Tapi itu la. bila dah selalu sangat masuk ni, ada je benda yang TERbeli. Ter ya bukan memang nak beli. Sebab tu aku kata yang Lazada ni ada bela saka.

Rupanya bukan aku je yang suka, ofismate belakang aku ni tak kurang hebatnya. Sampaikan kantoi dengan senior. Siap senior tu cakap lagi, ”

“Kalaulah Lazada ni anak yatim, konform dah banyak kau derma kat dia”.

Sentap weh! hahahaha. mana tidaknya. Setiap minggu ada je barang yang sampai kat office ni hah. huhu. berbulu diorang tengok. lagi-lagi yang dekat kaunter. Bila abam posmen sampai kat depan, dia jerit la nama.

“Amirrrrrrrr, barang kau sampai ni!”. Satu office dengar…hahaha. Saje je kan..

Sekarang Lazada ada buat Online revolution, bermula 11 November haritu sampai la 12 Disember ni. Aku pun tak ketinggalan jugak la..hahaha.

11.11 Highlight

1.4 juta kau yang melawat laman web Lazada 11 november yang lalu. Dan antara yang melawat tu pastinya aku! Siap beli lagi. Memang banyak weh promosi. Aku pun tak tahu nak cakap acaner. Tapi rambang mata gak la.

Kalau tahun lepas untuk makluman semua, 30 juta pengunjung weh. Dah sama macam populasi rakyat Malaysia dah. Giler la. Aku pun ternantikan gak. Hopefully ada la yang turn harga lagi. Aku tengah ushya barang kat bawah nih..

go pro

Kau ghase 12.12 ni akan turun lagi ke? Mungkin ada diskaun la kot. 10 % pun dah ok rasanya. Aku nak la jugak beli Go Pro ni. Mudah nak bawa kehulu ke hilir. Sebelum ni aku dah beli kamera. Lawa dan ok. Harga pun bapak murah lagi dari kedai kat luar..

So, we look forward for this coming 12 December. 10-12 Disember merupakan fasa terakhir online revolution ni. Tak sabar weh. Selamat memilih dan selamat berbelanja. Jadilah pelanggan yang bijak dengan membuat pelbagai pilihan di Lazada. U choose, u compare the price. Then u know the reality and the true behind this. Fuh! Dah macam 999 dah pulak slogan aku tu. Apapun jom ke Lazada. http://www.lazada.com.my/online-revolution/

AM: Lazada ni bukan kedai abah aku. So jangan mintak diskaun dengan aku pulak. huhu!

 

 

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

5 thoughts on “Hari-hari ke Web Lazada. Ada Penunggu Ke Ape?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge