Hati-hati, Gambar Lucah Mengganas di Facebook

Ish-ish, terkesima aku bukak facebook hari ni. Bermacam-macam gambar yang keluar seyhh.. Geli aku tengok eh. Macam-macam versi yang ada. Sapa la yang punya kerja tuh.

Tapi aku percaya semuanya tu adalah spam. Mana mungkin banyak yang keluar kt wall feed tu gambar lucah kesemuanya. Memang cari nahas la saper yang buat benda tuh. Seram pula aku rasa. Aku kalau keluar jer gambar tu terus aku report spam. Memang meluat la tengok. Segala versi ada. Gambar orang melayu bertudung pom ada, gambar orang puteh pom ada. Memang variasi. fuhh!

Tapi harap-harap segala kerumitan ini berakhir dengan secepatnya. Sakit mata oo tengok. Kalau la terbuka facebook dan keluar gambar tuh masa berada ngan parent, maunya kena hempuk kat kepala kt diorang. Tapi padahal bukan kita yang bersalah.

Pesanan aku buat rakan-rakan fb aku semua, hati-hati bila berfacebook. Jangan percaya buat-bulat ape yang dilihat. Dan jangan rerajin nak tekan link yang dikongsi oleh orang yg tidak dikenali. Dan yang paling penting,  jikalau keluar sesuatu kat wall aku yang pelik-pelik, sesungguhnya itu bukan kerja aku..haha3..

 

AM: Entri kali ni aku tak letak gambar. Takkan nak letak gambar ‘tutt’ tu kot.. 😛

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

22 thoughts on “Hati-hati, Gambar Lucah Mengganas di Facebook

  • November 15, 2011 at 7:44 pm
    Permalink

    facebook mu tok suci doh..facebook aku suci ag xdok ag bendo2 gitu..

    Reply
    • November 15, 2011 at 7:52 pm
      Permalink

      Fb aku suci lagi la.. Fb oghe lain yg xsuci. Aku yg terpalik sama..

      Reply
      • November 15, 2011 at 7:58 pm
        Permalink

        maksudnya fb mu sama2 x suci la..hahaha

        Reply
    • November 15, 2011 at 8:12 pm
      Permalink

      Ish memang bahaya kak.. Tidak sesuai untuk bawah umur tuh.hehe3

      Reply
  • November 15, 2011 at 8:23 pm
    Permalink

    setakat ni alhamdulillah, facebookku masih dalam kesucian..ngeeee

    Reply
    • November 15, 2011 at 8:59 pm
      Permalink

      haha3.. Semua kena benda nih.. Kalau kita yang kena pom, kawan kita yang kena kan..hehe3.. BTW, Thanjks tag tuh

      Reply
  • November 16, 2011 at 9:37 am
    Permalink

    gambar lucah????semua tu spam je…..alhamdulillah , akak nyer fb lom di serang lg….& stakat ni tk penah lg tgk video cmtu……..tp dah ramai dah ckp pasal bende tu……rasa nak deac je fb, tp mcm tak best jer…:D

    Reply
    • November 16, 2011 at 11:52 am
      Permalink

      hehe3..Nasib akak baik la tuh. Ramai dh orang lain kena.. Hati-hati la yer.. 🙂

      Reply
  • November 19, 2011 at 3:32 pm
    Permalink

    zaman myspace dah kembali lagi

    Reply
  • November 20, 2011 at 8:56 pm
    Permalink

    sekarang banyak sangat SPAMMer..
    tension jugak rasa….

    Reply
  • November 23, 2011 at 11:30 pm
    Permalink

    hoh… dulu ada ja aku tengok gmbar gitu kat newsfeed aku.. tapi sekarang dah berubah dah T_T

    gambar hina Islam pulak.. T_T

    Reply
    • November 24, 2011 at 9:34 am
      Permalink

      Ha’ah. Banyak gambar hina Islam sekarang. Ni memang spam benda camtuh plak ek?

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *