Parti Eksklusif HyppTV untuk Blogger

Wow!!  HyppTV and Nuffnang will held a party for the selected bloggers! I wish I can be one of the chosen bloggers. I really excited to attend this event. But first of all, do you know about HyppTV? I’m for sure that not all of you know about this right? So let I introduce to you all a little bit about the Malaysia’s newest Pay TV service where content is delivered digitally through our high speed internet broadband, Unifi that provided from TM

Ha, ok let take a look more deeper about HyppTV.  HyppTV provided so many channel for us to watch, including channel from the outside of our beloved country Malaysia. Oklah, kat bawah ni ada saya tunjukan siaran-siaran yang berasal dari luar negara.

Amacam? Banyak tak? But not forgotten the channel from our own counry,

Sekarang, mari kita tengok ape pakej yang ada dalam HyppTV ni.

Dan untuk pengetahuan anda semua, pakej kat atas tu adalah free!! saya ulangi free..hak3..Mesti ramai yang tak percaya kan.Percayalah yang itu adalah free.. Celik mata anda besar-besar. biar kasi nampak lebih terang sket.hu3. Dan kat bawah ni pakej yang seterusnya,

Ok yang kat atas nih untuk pakej premium. So many channel for you to choose. You can watch whatever channel that you want..hak3..Just pay for the channel that you want to watch only.. Ok the next packages is,

Wah!! banyak sungguh pilihan yang ada. Dari filem Bollywood, Hollywood, Asian dan tempatan pom ada. Yang pentingnya Hollywood Premier Series pom ada. Bagi sesiapa yang meminati rancangan seperti CSI ke, House ke, dam macam2 lagi la boleh la tgk kat sini. Dan ape yang saya nak hightlight kt sini ialah, anda perlu bayar sekadar apa yang anda nak tengok. Anda tak perlulah nak bayar semua channel padahal anda tak tgk pom channel tu kan.. jadi hyppTV ni memberi pilihan kepada penonton untuk memilih sekadar apa yang mereka nak tgk je.. Dan yang paling penting jugak, anda akan jadi orang yang terawal menonton Hollywood Premier Series tu kerana ia diatayangkan hanya selepas sehari ia ditayangkan di US! wow, xpayah la kita berjanggut nak tunggu ia disiarkan kan?

Bukan itu saja ye kekawan, banyak lagi yang HyppTV ni sediakan untuk penonton setianya,

Flight information pom ade? Terbeliak biji mata saya first time tengok ni. Ha3..terkejut bukan..but that is the truth. HyppTV juga menunjukkan jadual perjalanan flight di KLIA . Yang games tu pom best jugak. Dapatlah main games hari-hari kan..hak3.. Games ni sesuai untuk kanak-kanak dan dewasa tau. Senang cakap sesuai untuk semua peringkat umor la.. Dan bagi yang Muslim, waktu solat turut disediakan untuk anda. Anda akan sentiasa dikemaskini dengan segala informasi dan maklumat yang terbaru. Dan kalau anda nak dengar ucapan daripada tokoh-tokoh terkenal Malaysia, bolehlah buka channel Ilham Bicara. Dapatlah anda dengan ucapan mereka di sini.

Ape lagi ya kelebihan HyppTV nih? mesti korang penasaran nak tahu kan. Meh aku cherite lagi kat korang.. HyppTV nih korang tak payah tercegat depan TV tau nak tgk drama luar negara kesukaan korang yang ade dalam pakej On Demand Services tu. Takde jadual yang tetap tau. Korang bila2 masa je boleh tengok drama korang. Bagi yang insomnia tu, malam2 pom boleh tengok ok. Jangan bimbang la yek..ho3. bagi kakak dan abang2 yang sibuk bekerja tu, takut terlepas plak rancangan kegemaran tu jangan bimbang dan khuatir, masih boleh tonton disebelah malam..Ha3.. Menarik bukan. Sekrang tak perlulah kita nak tercegat menunggu rancangan tu keluar. Sekarang kita plak yang menentukan bila nak keluarkan rancangan tu kat TV.hu3..

Kalau ribut petir sabung menyabung dan hujan turun mencurah-curah ke bumi pom korang masih boleh tonton HyppTv tau. Sebab siarannya dipancar melalui high speed broadband dan bukanya satelit kat atas langit nuh. Setakat hujan tu tak perlulah nak mengeluh sebab tak leh tengok TV tu. Terbantut hajat je bila hujan kan. Sekarang tidak lagi dengan HyppTV! Wah, dah macam iklan la plak..hu3.

Dan HyppTV jugak menyediakan intisari rancangan mengikut Channel yang korang pilih,

Cari je maklumat ape yang korang nak tahu tentang rancangan seterusnya. Semua ada kt HyppTV nih. Tak perlulah susah-susah nak beli surat khabar nak tengok intisari dalam tuh..

Apepom banyak lagi sebenarnya yang korang nak tahu pasal HyppTV ni bolehlah pergi ke laman webnya. Klik je kat sini. NI plak laman facebook dia. Jangan lupa like tau..

Apepom, untuk HyppTV’s exclusive bloggers’ party memang layak untuk aku kerana aku ni memang sukakan benda yang baru. Melalui event tu juga aku akan dapat ramai kenalan bloggers yang baru. Aku minat mencari kawan dan berkawan. Aku seorang yang happening dan sporting sesuai untuk event seperti ini. Apa jua aktiviti yang dilakukan semasa event ini akan aku turut serta dengan jayanya..hak3. Aku ni memang minat kalau pasal aktiviti2 nih. Serious aku cakap kat korang. Dan tarikh yang dipilih pada 6 Mei merupakan sehari selepas aku meduduki kertas peperiksaan aku yang terakhir. Amat sesuailah untuk aku ke event ini bagi meredakan tekanan peperiksaan aku,,hu3. Jadi HyppTV dan Nuffnang tidak akan menyesal pilih aku untuk turut serta dalam event sebegini. Aku amat suka akan event sebegini selain dapat menambah pengalaman berada dalam event ini. Aku akan gunakan peluang yang diberikan untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang HyppTV.

Seterusnya ialah movie star yang aku minati ialah sememangnya Will Smith dalam Man In Black!! Aku amat menyukai lakonan Will Smith. Seorang yang agak gila-gila sedikit dan slumber seperti aku namun terselit sedikit perasaan tegas dalam diri..hu3. I like this character very much.

Akhir kata dari saya, I will give full cooperation for this event. Thank you..

AM: Hopefully, dipilih sertai event nih kerana saya memang layak.

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

3 thoughts on “Parti Eksklusif HyppTV untuk Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge