September 22, 2023
Lain-Lain

Jenis-jenis Watch Malaysia Untuk Aktiviti Luar

‘Types of Watch Malaysia for outdoor activities’ atau jenis-jenis jam tangan yang sesuai dipakai untuk aktiviti lasak merupakan topik perbincangan kita pada entri kali ini. Seutas jam tangan merupakan aksesori yang terpenting bagi setiap individu. Selain berfungsi sebagai penunjuk masa, jam tangan juga merupakan simbol yang mencerminkan personaliti dan latar belakang si pemakai. Jam tangan juga dikategorikan berdasarkan beberapa jenis mengikut kegunaan dan kesesuaian.

Menyentuh mengenai ‘outdoor activities’ atau aktiviti lasak, bukan semua jenis jam tangan adalah sesuai untuk dipakai ketika melakukan aktiviti ini. Jam tangan bertali kulit misalnya, adalah pilihan yang tidak tepat. Jam tangan bertali besi? Juga kurang sesuai. Jadi, apakah jenis jam tangan yang paling sesuai digunakan? So, the first criteria yang perlu ada untuk ideal watch Malaysia for outdoor activities adalah seperti berikut:

1.Tali PVC atau Sintetik (Kalis air)

2.Struktur tahan lasak 

3.Special Features (Ciri-ciri istimewa – kompas, alarm, timer)

ZaloraJam3

[pullquote align=”left|center|right” textalign=”left|center|right” width=”30%”]Pastikan anda pastikan kesesuaian jam tangan dengan aktiviti yang anda lakukan[/pullquote]

Oleh itu, jika anda merupakan seorang penggemar aktiviti lasak dan tidak pasti mengenai jenis jam tangan yang ideal untuk dipakai, rujuk kriteria-kriteria berikut sebelum anda membuat sebarang pembelian. Ia amat penting untuk memastikan anda boleh melakukan aktiviti kegemaran anda dengan lancar 🙂

Untuk koleksi sport watch atau jam tangan yang sesuai untuk kegiatan lasak anda, luangkan masa anda dengan melayari laman web ZALORA Malaysia hari ini juga. Temui aneka pilihan jam tangan yang berkualiti dan menakjubkan daripada jenama-jenama tempatan & antarabangsa yang hebat. Apa yang menarik mengenai pembelian secara online di ZALORA adalah, penghantaran percuma disediakan terus ke rumah anda!

AM: Zalora pastinya pilihan yang tepat untuk kita membuat pembelian dalam talian. Saya pilih Zalora. Anda pula bagaimana?

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

10 thoughts on “Jenis-jenis Watch Malaysia Untuk Aktiviti Luar

 • Sudah tentulah saya memilih Casio G-Shock untuk aktiviti lasak. 🙂

  Reply
 • aku masih pakai casio punya jam.

  dah 3 tahun pakai. Memang lasak gila. Bateri pun ok. Tak tukar lagi. Tali pun okeh. Water resist, ada alarm dan timer semua.

  So far, puas hati walaupun harganya seratus lebih. Antara jam-jam aku yang mahal. Hoho..

  Lelaki, ekseseri utama selain dompet adalah jam tangan. Bukan cincin kahwin. haha

  Reply
   • yap.

    jam, harga mahal sikit tak apa. aku takde hal sebab jam memang penting gak dalam kehidupan seharian aku. hoho..

    Reply
 • Jam lasak dari puluh RM ke puluh-ouluh ribu RM pun ada. yang penting capai matlamat dah cukup.

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *