July 25, 2024
Lain-Lain

KELAB RAKAN MALAYSIA, ROOPAWAN & PANTAI TIMUR FC BANTU GELANDANGAN KUALA LUMPUR

KELAB RAKAN MALAYSIA, ROOPAWAN & PANTAI TIMUR FC  BANTU GELANDANGAN KUALA LUMPUR | Kuala Lumpur, 18 Mac 2017 – Pertubuhan Bukan Kerajaan (NGO) Kelab Rakan Malaysia bersama-sama portal membeli-belah atas talian, Roopawan (www.roopawan.com) dan kelab Bolasepak Pantai Timur FC hari ini menganjurkan Program Bersama Gelandangan di Pusat Transit Gelandangan, Kuala Lumpur.

Program khidmat masyarakat yang julung kali menggabungkan penganjur berbilang industri ini turut mendapat sokongan Pertubuhan Penyayang Islam Malaysia (Muslim Care Malaysia Society), Program Power of Sedekah (NGO), SME PESAT (Persatuan SME Anak-Anak Terengganu Di Selangor dan Wilayah Persekutuan), Shortea Barbershop dan MZ Patin berjaya menarik hampir 200 gelandangan dari sekitar Kuala Lumpur.

Sukarelawan bersama penghuni di sini sedang berbual mesra

Pelbagai bantuan ditawarkan termasuk pemeriksaan kesihatan percuma oleh pakar perubatan, khidmat gunting rambut percuma, pengagihan makanan tengahari dan pek makanan kering, pengagihan pakaian terpakai (free market) serta kemudahan bekalan asas seperti berus gigi, sabun mandi dan lain-lain lagi. Program Bersama Gelandangan ini turut disertai kira-kira 30 sukarelawan daripada gabungan agensi yang terlibat.

Antara sukarelawan yang terlibat dalam program pada kali ini.

“Program ini akan terus diadakan secara berkala setiap 3 bulan sepanjang tahun ini. Kelab Rakan Malaysia mahu mengungguli dalam tawaran bantuan terhadap mereka yang memerlukan selaras dengan misi pertubuhan ini diwujudkan,” menurut Dato’ Mohamed Zain Bin Abdul Malek, Presiden Kelab Rakan Malaysia.

“Roopawan tampil sebagai hub untuk produk fesyen dan kecantikan buat pasaran global Muslim, justeru pembabitan dalam khidmat sosial masyarakat ini dilihat sebagai cara terbaik dalam menabur bakti balas buat masyarakat,” menurut Pengurus Besar Roopawan Marketing Sdn Bhd, Mohd Fuad Mohd Noor.

“Pantai Timur FC tampil menganjurkan program sebegini sebagai salah satu cabang kebajikan buat ahli kami di seluruh negara terutamanya yang menetap di Kuala Lumpur. Ini salah satu cara kami dalam membalas jasa negara, selain mendekatkan ahli kami dengan masyarakat,” ujar Mohamad Fadli Ishak, Presiden Pantai Timur FC

 

Program yang akan diteruskan pada setiap 3 bulan sepanjang tahun ini adalah selaras dengan hasrat kerajaan Malaysia dalam membendung gejala tidak sihat di kalangan gelandangan menerusi perhatian sewajarnya yang akan diberikan. Golongan masyarakat yang mampu boleh menghulur sumbangan peribadi ke Kelab Rakan Malaysia dengan menghubungi Cik Ezette, Ketua Biro Perhubungan Awam & Acara, Kelab Rakan Malaysia di talian +0179746520 atau emel ezette.kram@gmail.com

 

Tentang Kelab Rakan Malaysia

Kelab Rakan Malaysia (KRAM) adalah pertubuhan yang bertujuan:

a.      Mengeratkan perhubungan persahabatan dan semangat muhibah di kalangan ahli-ahli

b.      Mengamalkan semangat kerakanan, kesukarelaan dan setiakawan

c.      Menggalakkan dan memudahkan rakyat malaysia dan penduduk setempat mengamalkan gaya hidup sihat

d.      Menggalakkan perpaduan dikalangan rakyat malaysia dengan menggunakan platform sukan dan rekreasi

e.      Menggalakkan semangat cintakan sukan di kalangan rakyat malaysia

f.       Menjalankan kerja-kerja dan perkhidmatan amal untuk masyarakat umumnya

Untuk maklumat lanjut, hubungi Kelab Rakan Malaysia di:

Zettira Ezette Farhanna     | +0179746520 |   ezette.kram@gmail.com

Mohd Izzul Izzuddin           | +0195433934 |   izzul.kram@gmail.com

Tentang Roopawan

Portal membeli-belah atas talian (www.roopawan.com) yang dimiliki sepenuhnya oleh Roopawan Marketing Sdn Bhd mula beroperasi secara rasmi pada Ogos 2016 menawarkan produk fesyen dan kecantikan Muslim dengan lebih 50 jenama tempatan dan antarabangsa. Roopawan yang diasaskan oleh 2 anak muda, Mohd Fuad Mohd Noor dan Siti Amalina Ariffin mencatatkan perolehan sehingga RM300,000 hanya selepas 6 bulan dilancarkan. Roopawan turut merancang untuk menembusi pasaran luar Malaysia menjelang akhir 2017.

Untuk maklumat lanjut, hubungi Roopawan Marketing Sdn Bhd di 03-91744771 atau:

Mohd Fuad Mohd Noor      | +60193933529   | mohdfuad@roopawan.com

Siti Amalina Ariffin              | +60177540687   | amalinariffin@roopawan.com

Tentang Pantai Timur FC

Pantai Timur FC atau dikenali sebagai PTFC adalah satu pasukan bola sepak yang ditubuhkan sejak 2009 lagi. Kelab Bola Sepak Pantai Timur akan menyertai Pertandingan Bola Sepak Liga Sosial Shah Alam V3 bermula 19 Mac 2017. Pemain Pantai Timur FC adalah terdiri daripada anak-anak Pahang, Terengganu dan Kelantan, selaras dengan nama kelab. Untuk mendaftar sebagi ahli kelab, sila hubungi Mohd Fadli Bin Ishak, Pengurus pasukan Pantai Timur FC, di talian +0108907477

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

One thought on “KELAB RAKAN MALAYSIA, ROOPAWAN & PANTAI TIMUR FC BANTU GELANDANGAN KUALA LUMPUR

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *