July 21, 2024
Hal-hal Semasa

Kempen Raikan 101 Hari Bersama AEON

101 Hari Bersama AEON | dan salam sejahterak epada semua pembaca yang saya kasihi sekalian. Smeoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Untuk entri kali ini saya ingin berkongsi dengan anda semua mengenai Kempen Raikan 101 Hari Bersama AEON – Sama-Sama Lagi Best.

Kempen yang dikenali sebagai “RAIKAN 101 HARI BERSAMA AEON – SAMA SAMA LAGI BEST” bertujuan untuk menawarkan penjimatan yang besar dan peluang untuk menikmati perkhidmatan tambah nilai dan pengalaman semasa mereka berbelanja semasa musim Ramadhan dan Hari Raya.

Kempen bersepadu, kerjasama antara AEON CO. (M), AEON BiG dan AEON Credit Service, akan bermula pada hari Jumaat, 20 Mac 2020 dan berakhir pada 28 Jun 2020. Ia akan diadakan di semua kedai AEON Retail, termasuk 28 AEON. Malls, 34 Kedai Jabatan AEON, 22 kedai AEON BiG, 9 kedai MaxValu Prime, 74 AEON Wellness dan 24 Kedai-kedai khusus Daiso.

Kempen yang akan diadakan di seluruh negara juga bertujuan untuk menggalakkan penggunaan Kad AEON Plus (“AMP”), kad kesetiaan dan prabayar yang boleh digunakan di kedua-dua AEON CO. (M) dan AEON BiG.

CEO AEON di pelancaran kempen 101 Hari Bersama AEON
Pengurus Besar AEON Retail (Malaysia), Shafie Shamsuddin

Menurut Shafie Shamsuddin, selaku Pengurus Besar AEON Retail (Malaysia), ” WHO baru sahaja mengisytiharkan wabak COVID-19 sebagai pandemik. Di AEON Group, kami sentiasa meletakkan pelanggan kami sebagai keutamaan kami. Adalah menjadi tanggungjawab kami untuk memastikan para pelanggan dan rakan niaga kami selamat dari wabak ini, Sedangkan pada masa yang sama, untuk merangsang perbelanjaan pelanggan untuk memacu ekonomi.”

Tambahnya lagi, mereka bersyukur kerana dapat berkongsi inisiatif bersama pertama sebagai AEON Group untuk pelanggan dan komuniti mereka. Kempen ini bukan sahaja memberi manfaat kepada para pelanggan dengan perkhidmatan simpanan dan nilai tambah yang hebat, tetapi juga akan memberi manfaat kepada PKS, terutamanya semasa keadaan pasaran yang mencabar ini.

Menurut Yuro Kisaka, selaku Managing Director of AEON Credit Service (M) Berhad pula, memandangkan keaadaan COVID-19 semasa, kita semua perlu berhati-hati dalam mengurus kehidupan seharian kita dan meminimumkan risiko virus yang tersebar melalui tangan seperti mengalirkan wang tunai dari satu orang ke satu sama lain.

Dengan kad AEON Member Plus, mereka ingin menggalakkan pembeli untuk memuat turun dan memanfaatkan AEON Wallet untuk memudahkan pembayaran tanpa perlu membuat transaksi tunai atau memegang sebarang tunai. Seperti yang kita sekarang di era masyarakat tanpa tunai, kad AEON Member Plus dan AEON Wallet menyediakan pembayaran cepat dan kemudahan dalam apa-apa urus niaga pembayaran, menjadikan urusniaga selesa setiap kali membeli-belah.

Selain itu juga, berdasarkan Perintah Kawalan Pergerakan (MCO) yang diumumkan oleh pihak kerajaan, dari 18 Mac hingga 31 Mac, 2020, AEON Retail termasuk AEON Supermarkets dan AEON BiG Hypermarkets akan beroperasi seperti biasa. AEON Specialty stores termasuk MaxValu, Wellness juga dibuka, kecuali Daiso.

AEON Mall juga dapat diakses oleh orang ramai untuk menyokong AEON Retail termasuk Pasaraya AEON, serta penyedia perkhidmatan penting seperti Bank dan Perkhidmatan Kewangan, Pos Malaysia, Farmasi, Klinik dan F & B dengan perkhidmatan takeaway / penghantaran.

Selain itu juga, kaunter pembayaran khusus untuk menampung warga tua (umur 60 tahun dan ke atas), OKU dan wanita hamil akan disediakan di semua kedai untuk memastikan mereka yang memerlukan membeli keperluan harian mereka dengan selamat dan selesa.

Saya bersama maskot AEON Credit

Untuk maklumat lanjut bolehlah menghubungi mana-mana medium dibawah.

Telefon: 1-300-80-AEON (2366)
Email: feedback@aeonretail.com.my

Website: aeonretail.com.my

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *