Lebih Penjimatan Pada Penginapan Anda Dengan OYO Rooms

oyo in malaysia

Hi dan salam sejahtera kepada semua para pembaca blog yang dikasihi sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini saya ingin kongsikian sesuatu yang hebat kepada anda semua. Jadi tenangkan fikiran anda dan baca hingga habis ok.

Buat sesiapa yang telah mengikuti media sosial saya pastinya sudah tahu tabiat saya iaitu suka jalan-jalan. Tapi lagi uniknya ialah saya suka buat pekara tersebut secara mengejut ataupun secara ad-hoc. Jadi memang tiada perancangan rapi la. Namun bagaiamana saya mengatasi masalah berkaitan penginapan bila saya mengembara ni?

Ermm, pasti kalian dah baca di laman Facebook saya mengenai hal ini bukan? Ala yang saya kongsikan mengenai penginapan saya di hotel-hotel di Malaysia ini. Ramai juga yang tertanya bagaiamana nak book hotel dengan mudah cepat dan harga yang berpatutan. Jadi kalau anda nak tahu jawapan lanjut dari saya kenalah baca sampai habis entri ni ok.

Saya ini kalau ada kelapangan dan agak berserabut berada di rumah memang saya akan keluar walaupun ke bandar Kuala Lumpur untuk bersiar-siar. Tempah sahaja bilik di aplikasi OYO Rooms dan settle. Dahla mudah, harga pun berpatutan. Nak lagi murah saya akan kongsikan dengan anda selepas ini ya. Tapi sebelum tu kenalah ikut arahan dibawah ini.

Pertama sekali, saya ingin kenalkan kepada anda semua mengenai aplikasi OYO Rooms. Buat yang belum memuat turun aplikasi ini bolehlah berbuat demikian dengan menekan pautan di bawah ini.

Tekan di sini untuk memuat turun aplikasi OYO Rooms 

Oh! Lupa untuk saya katakan yang jangan lupa masukkan referral code: AMIROGZU8 untuk dapatkan RM50 percuma dalam akaun anda. Wah! Baik sungguh saya ya, siap kasi RM50 lagi untuk anda secara eprcuma. Ok! Saya tipu, bukan saya yang kasi tapi pihak OYO Rooms yang bermurah hati untuk memberikannya kepada anda.

Wang RM50 ini dapat digunakan dalam menempah tempahan anda selepas ini.

Dah selesai memuat turun dan mengisi segala pendaftaran? Maka anda telah pun selesai untuk membuat tempahan di OYO Rooms ini. Wah!

Berikut saya kongsikan dengan anda semua cara-cara untuk membuat tempahan di OYO Rooms ini.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

1.Buka sahaja aplikasi ini di muka depan, pilih bandar yang anda hendak pergi atau ingin menginap. (OYO Rooms terdapat di seluruh India dan di Malaysia pula boleh rujuk laman web OYO Rooms dan akan bertambah dari semasa ke semasa)

oyo rooms apps

2. Selesai pilih bandar yang anda ingin menginap, buat pilihan hotel yang anda ingin duduki.

Lebih specific lagi di kawasan mana di Kuala Lumpur
Lebih specific lagi di kawasan mana di Kuala Lumpur

(Tips: Shake sahaja phone anda apabila anda membuka aplikasi OYO Rooms untuk mendapatkan bilik hotel yang terdekat dengan anda. Menarik bukan?)

Selepas shake telefon saya, berikut adalah bilik OYO yang terdekat dengan saya. shake shake sahaja uols
Selepas shake telefon saya, berikut adalah bilik OYO yang terdekat dengan saya. Shake shake sahaja uols

3. Buat pilihan bilik. Berseorangan ataupun berdua dan tekan book room.

oyo rooms discount code

(Jangan lupa gunakan kod MYBUD202 untuk dapatkan lebih penjimatan ya! 20% tambahan diskaun untuk anda)

Kod Diskaun MYBUD202 untuk tambahan 20% diskaun

4. Siap! Bilik anda sudah pun selesai ditempah dan email serta SMS akan anda terima untuk confirmation tempahan anda.

Email dari pihak OYO Rooms diterima
Email dari pihak OYO Rooms diterima
Isi kandungan email. Yeaa booking confirmed sudah
Isi kandungan email. Yeaa booking confirmed sudah

Mudah bukan? Selepas itu anda pergi sahaja ke hotel yang telah anda tempah untuk menginap. Tunjuk sahaja kad pengenalan anda dan siap.

Oh! Lupa untuk saya katakan yang pembayaran boleh dilakukan dengan 3 kaedah iaitu:

  1. Melalui akaun paypal
  2. Melalui transaksi kad debit/kredit
  3. Bayaran tunai waktu check-in

Alaa, masih kurang jelas la mengenai cara untuk buat tempahan ini. Ada tutorial tak?

Jangan risau kawan semua, nah untuk lebih kemudahan anda, saya telah rakamkan cara-cara untuk membuat tempahan melalui aplikasi OYO Rooms ini. Nah videonya.

Ok dah jelas dah kan? Kalau belum boleh bukan video ini berkali-kali dan hadam sehingga faham ok. Dan kalau masih tak jelas, komen sahaja di bawah ataupun gunakan sahaja tab Chat With Us di aplikasi OYO Rooms untuk dapatkan bantuan dari pihak OYO.

Alaa, takut la pula sebab pertama kali guna aplikasi OYO ni, boleh dipercayai ke? Nanti hotel tak percaya macamana?

Ok jangan khuatir dan bimbang kerana para pemilik hotel yang bekerjasama dengan pihak OYO ini telah diberikan penerangan dan pemahaman mengenai aplikasi ini. Jadi tiada kegusaran setelah tempahan yang anda lakukan. Berikut saya sediakan juga video sewaktu saya check ini hotel yang telah saya tempah tempoh hari.

Macamana? Sudah yakin sekarang? Jangan lupa untuk download aplikasi OYO Rooms dan dapatkan diskaun hebat dengan aplikasi ini bila anda membuat tempahan di mana-mana tempat yang terpilih.

Kenapa perlu pilih OYO Rooms?

  1. Kerana ianya praktikal dan mudah untuk digunakan
  2. Terdapat pelbagai pilihan hotel yang menarik untuk anda pilih
  3. Harga yang berpatutan dan bilik yang ditawarkan amatlah berbaloi
  4. Bilik yang standard (standardize) dengan mana-mana bilik OYO Rooms di hotel yang lain.
  5. Boleh buat pilihan antara hotel bajet dan premium. Kualiti bilik memang ditahap yang terbaik.
  6. Dapat goodies bag toiletries tambahan! 🙂
Toileteries istimewa dari OYO
Toileteries istimewa dari OYO

Banyak lagi sebenarnya kelebihan menggunakan OYO Rooms ini. Namun anda kena cuba sendiri dan saya pasti anda akan gunakan lagi dan lagi. Sebab saya pun dah banyak kali guna dan memang ohsem la wei!

Sebenarnya dalam aplikasi OYO Rooms ini terdapat 2 pilihan bilik yang boleh dipilih iaitu bilik biasa dan juga OYO premium. Jom kita saksikan pilihan bilik premium yang sempat saya terjah.

oyo rooms 2 oyo rooms 4 oyo rooms 5 oyo rooms

Menarik dan besar bukan bilik OYO premium ini? Dekorasi dalaman juga menarik dan memang selesa untuk didiami. Ianya sememangnya menjadi keutamaan buat pihak OYO bagi memastikan bilik mereka mencapai standard yang telah ditetapkan. Ianya adalah untuk memastikan para tetamu yang berkunjung berpuas hati menginap di sini.

Jangan lupa kongsikan dengan kawan-kawan lain juga ya. Saya telah kongsikan dengan kawan saya dan ramai yang telah berpuas hati. Yes! Positive testimoni..

oyo 3
Antara kawan saya yang telah menggunakan aplikasi OYO Rooms dan berpuas hati dengan servis yang diberikan. Siap ajak kawan-kawan lagi tu. Ini yang kita mahu, benda yang baik dikongsi bersama!

oyo 1 oyo 2

Jangan cakap abang tak payung 🙂

 

Untuk maklumat lanjut mengenai OYO Rooms ini bolehlah menghubungi mana-mana medium di bawah:

Website: https://www.oyorooms.com/malaysia

Instagram: @OYO Malaysia

Twitter: @OYORooms

Facebook: OYO.Malaysia

 

AM: Amat berpuas hati dengan servis OYO Rooms ini dan jangan lupa share entri ini dengan kawan-kawan anda yang lain juga ya.. Sebarkan seluasnya…

 

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

7 thoughts on “Lebih Penjimatan Pada Penginapan Anda Dengan OYO Rooms

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge