May 18, 2024
Food

Nasi Kukus Ayam Dara?

 

 

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua pembaca sekalian. Hari ni kita bertemu lagi dalam segmen #amirmakan. Kali ini bukan saya yang masak namun saya sekadar berkongsi juadah yang saya beli dari night market tadi. Ewahh! Night market baqhang. Pasar malam je pun.

Nampak macam sedap. Walaupun dah lama tak dapat makan nasi kenduri, tadi aku dapat la juga beli masakan ini. Terubat rindu di hati nak makan nasi kenduri. Ada ikan masin tu yang menambah selera. Nama juadah ini adalah

NASI KUKUS AYAM DARA

 

image

ayam dara Tapi aku pun pelik juga. kenapa dipanggil ayam dara ya? nak kata penjual tadi anak dara yang jual, aku rasa ketiga-tiganya lelaki tadi. Erm, ayam pun ada dara juga ea? Ingatkan ayam ada yang pencen sahaja.

Kenapa ayam diberi gelaran sebegitu. Something to ponder.. Ermmm!

Kalian tahu kenapa? Sila kongsikan pendapat kalian di ruangan komen dibawah. Harap maklum 🙂

 

 

 

AM: Eh, ada nama instagram aku la. Jangan lupa follow untuk yang suka tengok gambar makanan.. 🙂

 

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

5 thoughts on “Nasi Kukus Ayam Dara?

  • kalau sambal dia cukup manis dan pedas, memang sedap la..

    Reply
  • di beri nama ayam dara mungkin supaya lebih komersil dan menjual saja

    Reply
  • gua rasa ni sbb strategi jualan je.. dengar nama je orang tertanya2.. just pendapat gua la

    Reply
  • Ayam yg msih kecil antara 0.8-1.2kg dpangil ayam dara. Isinya lebih lembut. Bkn sja2 pgil ayam dara tu.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *