#SBBYeos2015 dan #YeosSitkom

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat smeua pembaca blog yangb udiman sekalian. Maaf sekiaranya lama tidak muncul menulis di blog ini. Untuk maklumat semua saya seminggu ke negeri Terengganu untuk Festival Mencandat Sotong Antarabangsa 2015. Kemudian disambung dengan exam akhir pula. Faham kan betapa sibuknya diriku ini?

Ewah! Ya udah kita ngomong pasal benda yang telah lalu, ayuh kita bercerita tentang benda yang akan datang pula. Untuk makluman semua, Sabtu ini 13 Jun 2015 akan diadakan Sepetang Besama Blogger ( #SBBYeos2015 ). Untuk pengetahuan semua, ini adalah tahun ke-4 penganjuran SBB ini. Dan sebelum ini saya telah bersama mereka senyak sekali sahaja. Maklumlah pelajar, mana sempat untuk sertai semua sekali.

Untuk maklumat semua, SBB tahun ini telah diadakan di Putrajaya. Dengar kata akan ada outdoor aktiviti. Ye ke ni? Mesti best. Jangan aktiviti lari-lari sudah. Aku ni dahlah sebesar tong dram. Nak lari sekarang pun sudah terasa semputnya. huhuhu Berikut adalah maklumat mengenai SBBYeos 2015 ini. Oh lupa! Kali ini Yeo’s masih lagi menjadi penaja bagi acara SBB ini.

Bersempena dengan itu juga dikhabarkan ada juga petandingan pra-SBB iaitu YeosSitkom. Para peserta yang berminat dikehendaki membuat video pendek ataupun strip komic mengenai Yeos. Saya pun tidak membuang masa untuk turut serta. Mana tahu dapat hadiah.

Berikut adalah penyertaan saya yang petama iaitu video.

 

Penyertaan kedua saya ialah strip komik.

instag

Semoga ada peluang la nak menang. SEBAB HADIAH PUN DAH DIKURANGKAN. Ni kalau otai yang masuk memang konform-konform la tak menang..huhuhu. Apapun buat yang terbaik dan kalau dah rezeki tak kemana juga.

 

AM: Selamat datang Go Pro 4!

 

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

One thought on “#SBBYeos2015 dan #YeosSitkom

  • June 10, 2015 at 5:55 pm
    Permalink

    Amboi…siap terguling tergolek lagi haaa. Haha. Goodluck. Emi pun join jugak. Tapi macam susah je nak menang. Tambahan pulak hadiah dah dikurangkan.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *