The Best For Us, Lee Chong Wei.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Berdegup kencang jantung ini menyaksikan perlawanan akhir Badminton di sukan Olimpik London tadi. Penuh debaran yang menyaksikan wira negara, datuk Lee Chong Wei tewas tipis kepada Lin Dan pada perlawanan di set ketiga.

Dengan keputusan 19-21 pada set penentuan, menyaksikan Lin Dan sekali lagi menggungguli acara ini setelah menang pada edisi lepas di Beijing. Apepun Datuk Lee Chong Wei sudah menyajikan satu perlawanan yang sememangnya hebat. Tahniah diucapkan.

Usahlah anda bersedih. Teruskan usaha. We can conquered the world. Yeah!!

Datuk Lee Chong Wei menyatakan maaf kepada rakyat Malaysia atas kegagalannya membawa pulang pingat emas ke bumi Malaysia.  Tiada apa yang perlu anda minta maaf. Anda dah buat yang terbaik. We always support you.

Apepun. semoga sokongan kita semua kepada kontijen negara tidak pernah pudar. Jangan nak bersorak bila menang jer, bila waktu sukar teruskan sokongan kita.

 

AM: Terasa sangat syahdu bila LCW tewas dengan tipis. Memang mengalir airmata. Aku yakin seluruh rakyat Malaysia tanpa mengira kaum dan fahaman politik semestinya memberi sokongan padu kepada beliau.

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

6 thoughts on “The Best For Us, Lee Chong Wei.

  • August 6, 2012 at 9:52 am
    Permalink

    Air mata mengalir laju beb!nak buat mcm mn,kita hanya ada satu LCW,ttp China ada seribu LD.LCW ttp the best!

    Reply
    • August 6, 2012 at 6:35 pm
      Permalink

      tu la.. siapakh yang bakal mengantikan LCW di Malaysia tercinta nih.

      Reply
  • August 6, 2012 at 3:07 pm
    Permalink

    Bukan setakat keluar air mata dah, hari ni aku terus tak ada mood nak datang sekolah (nasib baik dah habis belajar, tinggal tunggu trial spm je) selepas tengok si Lin Dan tu dengan negara dia tak habis-habis kaut pingat emas. Tapi, aku sedar mungkin rezeki kita belum sampai lagi. Mungkin kekalahan Lee Chong Wei ada hikmah di sebaliknya. Hey! Tak hairanlah kalau Lee Chong Wei dah melakukan yang terbaik untuk kita. Aku bangga melihat semangat dia! Cuma, aku menyampah tengok si Lin Dan tu. Dah menang tu, menang je la! Ini tak berlagak bagai nak rak! Anda di luar sana, kalau anda sayangkan Malaysia yang tercinta ini, teruskan menyokong Lee Chong Wei dan mendoakan kejayaan dia! Jangan korang sokong dia hari ni, esok lusa kau lupakan dia.
    HIDUP LEE CHONG WEI! MALAYSIA BOLEH!

    Reply
    • August 6, 2012 at 6:34 pm
      Permalink

      Lagi syahdu buat LCW sebab ini adalah Olimpik terakhir beliau.. 🙁

      Reply
    • August 7, 2012 at 4:01 pm
      Permalink

      haha. tu la.. takde yang puas hati. Ada jer yang nak hentam. Memang perangai kebanyakkan orang kita kot yang mudah iri hati..

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge