Ke Alam Fantasi Bersama Merve

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua pembaca yang budiman sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini ingin saya kongsikan dengan anda semua mengenai produk Merve. Jika sebelum ini saya telah memberikan sedikit perkongsian mengenai pengasas Merve ini, (baca di sini), kali ini saya ingin pula kongsikan mengenai produk-produk Merve.

Untuk makluman semua, setakat hari ini, 3 produk kecantikan dan kesihatan yang telah dihasilkan oleh pihak Merve. 3 produk tersebut adalah

  1. Full Coverage Foundation
  2. Fairy Tales Potion
  3. Gorgeous Juice

Ketiga-tiga produk ini amatlah istimewa kerana ia merupakan satu-satunya produk kecantikan yang berkongsepkan Fairy Tales. Kenapa saya cakap sebegitu? Ini kerana kesemua produk ini dipek mengikut konsep alam fantasi yang diilhamkan oleh Joy Revfa sendiri. Mana tidaknya, jika lihat Gorgeous Juice itu, saya ingatkan buku novel, rupanya dalamnya penuh dengan isi.

Tujuan produk kecantikan ini berkongsepkan alam fantasi adalah untuk memotivasikan para pengguna mereka supaya dapat merealisasikan impian mereka untuk mendapatkan apa yang diinginkan. Kiranya kita biasa bermimpi di alam fantasi namun, dengan rangkaian Merve ini diharap dapat menjadikan impian anda itu realiti. Sebegitu la sedikit sebanyak konsep ini. Namun saya sangat suka. Tak pernah lagi tengok produk di Malaysia yang mempunya konsep sebegini.

Sampaikan saya nak guna pun rasa sayang sebab tak sanggup nak rosakkan kotak Merve ini. Memang unik dan menarik perhatian. Kalian patut cuba dan tengok sendiri bangaimana keunikkan dan kehebatan produk yang dihasilkan ini. Dan pastinya ianya sesuai untuk semua. Oh! Lupa nak bagitahu yang saya sendiri menggunakan beberapa rangkaian produk Merve ini.

GORGEOUS JUICE
IMG_0158
Bungkusan Gorgeous Juice. Menarik bukan? Nampak seperti buku cerita dongeng
IMG_0752
Setiap ‘buku cerita’ Merve ini mengandungi 10 botol kecil Gorgeous Juice
Produk Gorgeous Juice adalah produk yang saya rasa sangat membanggakan kerana bukan saja dapat mencantikkan kulit wajah, menurunkan berat badan dan memberi tenaga dari dalam tetapi juga sangat sangat membantu dari segi kesihatan dalaman yang mana Gorgeous Juice dapat memperbetulkan masalah sukar hamil & kesihatan seks wanita mahupun lelaki untuk kebahagiaan rumahtangga. Tidak hairan lah kerana isi kandungan Gorgeous Juice ini juga adalah dari makanan Sunnah. Selama 8 bulan banyak testimoni-testimoni yang membuat ramai yang terharu dan berpuas hati.
merve gojes juice
.
Ini lah 30 Kehebatan dari Testimoni-testimoni yang telah kami kumpul untuk dipersembahkan kepada anda semua :
.
 1. Membuatkan kulit menjadi berseri & putih gebu dari wajah hingga seluruh badan.
.
2. Menghasilkan pembentukkan kolegen secara semulajadi untuk kulit yg cantik, mulus & awet muda
.
3. Menegangkan & Membesarkan payudara ketahap ideal secara semulajadi
.
4. Membantu pola tidur yg teratur setiap hari
.
5. Menyeragamkan tona kulit dan mengetatkan pori kulit wajah
.
6. Bertindak sebagai anti penuaan, anti oksidan & anti bakteria yang membersihkan kulit hingga ke lapisan dermis terakhir
.
7. Mengaktifkan sel kulit baru
.
8. Menguat, menyuburkan dan mencantikkan rambut & kuku
.
9. Mengandungi nutrien yg tinggi sesuai bagi ibu mengandung dan yang lagi penting meningkatkan penghasilan susu ibu dan kesannya dapat memberi kulit bayi cantik & sihat
.
10. Menggalakkan pemulihan pantas apabila berlakunya kecerderaan, terutamanya luka yang bakal meninggalkan parut.
.
11. Memudarkan jeragat & lingkaran gelap bawah mata. Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik-bintik hitam & menbasmi bateri jerawat.
.
12. Mengurangkan selera makan, kolestrol berlebihan, selulit & menurunkan berat badan ke tahap ideal
.
13. Membantu memulihkan masalah seksual wanita mahupun lelaki
.
14. Mengatasi masalah keputihan, missV berbau & masalah sengugut
.
15. Mampu mengetatkan & merapatkan Faraj
.
16. Bibir tidak kering & sentiasa lembap
.
17. Memberi tenaga supaya anda tidak cepat letih, lebih cergas & bersemangat setiap hari.
.
18. Mencerahkan bahagian-bahagian intim wanita/lelaki
.
19. Memberi kelembapan (hydration) kepada kulit secara terus menerus. Kulit lelaki yang kasar pun boleh kembali lembap
.
20. Berkhasiat tinggi dlm rawatan sembelit & merangsang pergerakan usus yang perlahan
.
21. Mengatasi masalah kekeringan vagina wanita secara semulajadi
.
22. Mempertahankan dan memelihara sistem reproduksi baik lelaki maupun wanita
.
23. Membantu bertindak sebagai anti penuaan dan antioksidan untuk menjaga kesihatan dan jantung
.
24. Melapangkan saraf, membuang kahak, berhenti cirit-birit, demam dan keruh spermatorrhea, dan membuang bahan-bahan toksik dari badan
.
25. Memudahkan tidur nyenyak, menghasilkan pola tidur. Mengawal metabolisme tubuh dengan mencerna secara enzimatik.
.
26. Kulit wajah terasa glowing, licin & lembut apabila dicium
.
27. Mampu mempertingkatkan penghasilan sel-sel baru, menyihatkan kulit, membantu memelihara keremajaan kulit, melembutkan dan membuat kulit lebih bercahaya
.
28. Dapat mengembalikan kepadatan tulang yang normal, dan juga dapat memperlambatkan osteoporosis
.
29. Tangan semakin terasa tegang, lembut & cerah. Tidak kasar seperti selalunya
.
30. Merangsang dan memudahkan kehamilan
Menarik bukan testimoni yang didapati dari pengguna Gorgeous Juice ini. Kalau tidak hebat, mana mungkin jualan Gorgeous Juice ini mampu mencapat jualan sebanyak 100,000 unit dalam masa hanya 5 bulan. Wow! Siap ada yang beli berkotak kotak untuk simpanan katanya.
IMG_6537
Saya sendiri telah mencuba produk Gorgeous juice ini. Bukan hanya untuk wanita ya, lelaki juga tidak terkecuali untuk sendiri merasai kehebatan dan keenakan produk ini. Rasanya memang best dan kesannya memang menyihatkan tubuh badan. Saya minum 1 botol sebelum tidur, dan bangun pagi, wow! Terbaikk…
FAIRY TEARS POTION

Ini pula adalah satu lagi produk Merve iaitu Fairy Tears Potion. Wah! Memang fairy tale betul nama produk. Potion tangisan pari-pari. Menarik!. Memang itulah konsep Merve ini. Serum ini berfungsi 5 dalam 1 tau. Moisturizer, Make up Primer, Skin Repair Serum, Scar Treatment dan Sunblock.

fairy tears potion

Saya sendiri pun menggunakan serum ini. Almaklumlah cuaca sekarang ini memang membahang. Jadi kulit saya memang akan menjadi kering dan seperti berkeruping. Jadi sebelum keluar rumah sahaja saya ambil serum ini. Hanya dua kali tekan dan terus sapu ke muka. Memang sesuai juga untuk lelaki. Kecil dan boleh sahaja letak dalam bagpack.

Berikut adalah kandungan dalam Fairy Tears potion ini.

  1. Peptide (Anti penuaan)
  2. Rosehip Seed Oil ( Memudarkan parut)
  3. Green Tea ( Anti Oksida )
  4. Vitamin C (Pore tightening)
  5. Lico Rice ( Mengurangkan kulit radang)
  6. Arbutin (Mencerahkan)
  7. Aloe Vera (Melembutkan)
  8. Pumpkin (Perbaharui kulit)
  9. Dewberry extract ( kulit lebih sihat)
  10. Chamomile extract ( pulihkan kulit)

Pengguna yang lauin juga tidak terlepas menggunakan produk ini dan memberikan testimoni yang pastinya membuatkan anda terus nak beli produk ini. Antara testimoni yang diberikan pelanggan adalah:

  1. Bau yang wangi iaitu bau dewberry dan tak terlalu kuat
  2. Mampu mengatasi kulit berparut
  3. Menegangkan kulit bagi mengurangkan kedutan di wajah
  4. Mampu meresap ke dalam lapisan terdalam kulit dan molekul dari formula zat
  5. Memudarkan bekas parut jerawat yang ada di wajah
  6. Sangat sesuai digunakan untuk kulit kering disebabkan cuaca yang panas
  7. Long lasting untuk pemakain solekan.
  8. Mengandungi vitamin A,C dan E yang mampu mengurangkan sel kulit mati
  9. Mengecilkan liang roma terbuka
  10. Kulit muka segar selepas pakai serum ini. Ya! Sebab itu saya sendiri pun menggunakannya.

Jalan-jalan dan travel itu memang kerja saya. Jadi tak perlu perasan berada di negara musim sejuk sebab Malaysia ini sememangnya panas. Jadi dalam kesibukan travel pun saya bawa juga serum ini bersama. Panas weh! Nasib baik ada serum ini, dapat juga jaga kulit dari terus rentung.

Fairy Tears Potion dibawa bersama semasa travel
Fairy Tears Potion dibawa bersama semasa travel

Jadi pastikan sesiapa yang gemar travel tu sediakan 1 serum Fairy Tears Potion ini dalam beg anda. Dan para wanita pun tidak terkecuali kena ada seorang setiap satu serum ini. Pastinya memang berkesan.

MERVE FULL COVERAGE FOUNDATION

 

Kulit manusia ini sememangnya berbeza, ada yang cerah, gelap, kuning langsat, merah jambu dan sebagainya. Namun bagi saya seorang lelaki yang saya tahu hanyalah gelap dan cerah sahaja. Oleh yang demikian, terdapat seleksi pilihan foundation untuk digunakan mengikut kulit si pemakai.
foundation 2 foundation
MERVE Full Coverage Foundation with Super Fruits mempunyai 5 warna istimewa yang boleh diaplikasikan sebagai Primer (Krim Perlindung), Foundation (Alas Bedak), Concealer (Penyamar Noda) & Shading (Pembayang) yang mampu memberi khasiat pada kulit & mencerahkan. Sila pilih warna yang sesuai untuk kulit anda : .
IMG_6509 IMG_6511
Code : #001
LIGHT Skin Tone
Sesuai untuk : Kulit Putih Pink / Chinese
Bertindak sebagai :
Primer / Concealer / Foundation
Keistimewaan :
Menutup bekas jerawat, kedutan, parut, noda hitam, lingkaran gelap bwh mata juga merawat dari dalam & mencerahkan kulit secara semulajadi .
Code : #002
MEDIUM Skin Tone
Sesuai untuk : Kulit Kuning Langsat / Malay
Bertindak sebagai :
Primer / Concealer / Foundation
Keistimewaan :
Menutup bekas jerawat, kedutan, parut, noda hitam, lingkaran gelap bwh mata juga merawat dari dalam & mencerahkan kulit secara semulajadi .
Code : #003
DARK Skin Tone
Sesuai untuk : Kulit Sawo Matang / Indian
Bertindak sebagai :
Primer / Concealer / Foundation
Keistimewaan :
Menutup bekas jerawat, kedutan, parut, noda hitam, lingkaran gelap bwh mata juga merawat dari dalam & mencerahkan kulit secara semulajadi .
Code : #004
HIGHLIGHTER
Sesuai untuk : Semua Warna Kulit
Bertindak sebagai : Shading
Keistimewaan :
Menciptakan wajah yang bercahaya serta memberi efek volume agar dimensi wajah lebih menyerlah .
Code : #005
CONTOUR
Sesuai untuk : Semua Warna Kulit
Bertindak sebagai : Shading
Keistimewaan :
Menyamarkan kekurangan wajah serta mampu mengecilkan dan membentuk wajah supaya lebih sempurna & tajam
Terdapat beberapa kelebihan jika anda menggunakan foundation dari Merve ini, antaranya ialah:
1. Menjadikan pemakaian lebih cantik berseri dalam beberapa jam serta membantu mengawal lebihan minyak
.
2. Kulit tidak kelihatan dan terasa berat (seperti memakai topeng) dan kelihatan semulajadi dengan kemasan sempurna
.
3. Menjadikan kulit anda kelihatan tidak berminyak. Kemasan akhir menjadikan kulit anda gebu & berseri
.
4. SPF 50 melindungi kulit daripada sinaran matahari yang berbahaya dan kulit kusam
.
5. Tekstur yang ringan dan lebih praktikal untuk dipakai setiap hari dan terasa  berseri dengan kemasan yang tahan lama
.
6. Meningkatkan kolagen untuk mencegah penuaan dan mengurangkan keradangan dan tidak gatal pada kulit anda. Penampilan yang lebih muda, menegangkan dan mengurangkan garis-garis halus dan kedutan
.
7. Tidak mengandungi bahan kimia sintetik , wangian tiruan atau mana-mana toksin
.
8. Solekan tahan lebih lama, serta mengurangkan peluh yang menutupi liang roma yang menyebabkan jerawat
.
9. Menjadikan kulit lembut seperti baldu, licin  dan sempurna
.
10. Gabungan sempurna pada span atau berus memudahkan krim diratakan pada permukaan wajah
Jadi buat anda yang inginkan kelainan serta keistimewaan dalam kulit wajah anda bolehlah menggunakan foundation keluaran Merve ini. Sememangnya menjadikan anda cantik dan berseri bak fairy tales.
__________________________________________________________
Menarik bukan produk keluaran Merve ini. Terasa seperti di alam fantasi pula. Konsepnya pun dah menarik, apatah lagi produk yang dihasilkan. Itu yang paling utama. Dan pastinya sesiapa sahaja yang menggunakan produk ini pasti terpesona dengan hasilnya yang memukau jiwa si pemakai.
Oh! Lupa untuk saya maklumkan yang Joy Revfa juga menghasilkan Fairy Tales Pashmina yang dicetak khas. Dapatkan sekarang sebelum kehabisan kerana hanya 500 sahaja yang dicetak untuk anda.
Antara pashmina yang digayakan oleh pengasas Merve, Joy Revfa
Antara pashmina yang digayakan oleh pengasas Merve, Joy Revfa

Jadi tunggu apa lagi? dapatkan segera koleksi khas fairy tales pashmina bersama rangkaian produk Merve yang lain. Untuk dapatkannya bolehlah menghubungi salah satu medium di bawah:

 
Manufactured by: Merve Group Holdings Berhad ( 1167228 T)
Distributed by: MERVE Skin Health Sdn Bhd (1173249 P)
 
Alamat:
B-G-5 Vista Alam, Jalan Ikhtisas,
Seksyen 14, 40000 Shah Alam,
Selangor,Malaysia
 
No.Tel:
011-2365 0600
012-373 8787

Jangan lupa juga untuk install apps MERVE di Playstore atau apple store ya.

 

 

 

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

3 thoughts on “Ke Alam Fantasi Bersama Merve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge