September 22, 2023
Travel

Lebih 90 Karakter Starwars Berarak di Legoland Malaysia

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua para pembaca blog yang budiman sekalian. Semoga anda semua berada dalam keadaan sihat sejahtera di samping keluarga tercinta hendaknya. Baiklah dalam entri kali ini ingin saya kongsikan dengan anda semua mengenai aktiviti yang telah saya sertai di Legoland Malaysia! Wohooo..

Untuk makluman semua, beberapa hari lepas saya telah ke Legoland malaysia di Nusajaya Johor Bahru. Trip selama 3 hari 2 malam ini dibawakan oleh Gaya Travel dan Legoland Malaysia. Saya bersama beberapa orang kawan blogger cukup teruja kerana ini adalah pertama kali saya ke sana. Memang mengujakan almaklumlah bila remaja purba pergi ke taman tema yang khususnya untuk anak-anak kecil.

image015

Namun pengalaman berada di Legoland akan saya ceritakan lain kali. Kali ini saya ingin ceritakan mengenai salah satu aktiviti yang diadakan semperna LEGO® Star Wars™ Days. Aktiviti tersebut adalah perarakan karakter Star Wars. Dikhabarkan lebih 90 karakter Star Wars dengan kostum lengkap mengikuti perarakan ini. 

Perarakan ini dibawakan oleh 501st Legion. Sungguh mengujakan. Perarakan ini bermula pada pukul 11 pagi dan seterusnya karakter ini akan berkeliaran di sekitar taman tema Legoland untuk beramah mesra dan bergambar bersama pengunjung. Apa yang saya lihat, orang dewasa lebih teruja untuk bertemu watak-watak Star Wars ini. 

Berikut adalah beberapa gambar yang diambil semasa perarakan ini berlangsung.

starwars 2 starwars 3 starwars 4 starwars 5 starwars 6 starwars 7 starwars 8 starwars 9 starwars 11 starwars

Perarakan tersebut berlangsung dengan jayanya. Dan untuk makluman semua, event ini hanya diadakan setahun sekali sahaja bersemperna dengan sambutan hari Star Wars sedunia. ‘MAY the FORCE be with you’. Saya ingatkan ini semata-mata tagline, rupanya terkandung maksud tersirat. May the Force, May the Forth. Nampak? 4 Mei setiap tahun adalah Hari Star Wars sedunia.

Menurut Evan Loh, Pengawai Perhubungan Awam 501st Legion iaitu penganjur bersama perarakan ini berkata, perarakan ini akan diadakan pada setiap tahun dengan mengumpulkan semua peminat setia Star Wars untuk turut serta bersama dalam perarakan ini. Beliau berharap pada tahun mendatang lebih ramai lagi peminat Star Wars untuk turut serta dalam perarakan seperti ini.

Evan Loh Public Relations Officer to the 501st Malaysia Outpost
Evan Loh
Public Relations Officer to the 501st Malaysia Outpost

Untuk sesiapa yang berminat untuk menyertai perarakan ini pada tahun hadapan ataupun ada apa-apa pertanya mengenai 501st Legion bolehlah menghubungi Evan pada medium di bawah.

Evan Loh
Public Relations Officer to the 501st Malaysia Outpost
Email: tk24127@outlook.com

6017 420 2412
www.501st.com
www.my501st.com

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

2 thoughts on “Lebih 90 Karakter Starwars Berarak di Legoland Malaysia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *