Now I’m 20 Years Old…

Tak tahu kenapa aku nak tulis pasal 20 tahun nih.. Mungkin aku baru perasan yang sekrang umur aku dah 20 tahun kot. Kalau dulu kalau orang tanya umur aku berapa tuh boleh jer dengan sempoinya jawab sweet 19teen ke.. But sekrang umur aku dah menjangkau 20 tahun..

Aku tak tahu la kenapa aku anti sangat nga umur camnih. Mungkin sudah terlalu tua untuk aku kot. Bila dah masuk 20 nih dah rasa macam new life for me. Rasa bebanan melanda tau. Kalau bunyi belas-belas tu ok lagi. but bila dah nombor 2 ada di depan tu ase cam something wrong jer..

Mungkin kerana umur sebginilah yang menentukan masa depan kita kot. Aku akui bila umur dah meningkat nih makin banyak tugasan yang kena kita pikul. Banyak amanah, tanggungjawab yang terpaksa dilaksana. Mungkin tu kot yang menyebabkan aku rasa something lam hidup aku sekarang..

Dulu masa remaja tuh boleh jer buat benda ngan main2, tpi sekarang aku kena fokus dan bersungguh-sungguh dalam buat kerja. Almaklumlah dah umur 20 kan.

Sebenarnya aku tak tahu la kenapa aku tulis etry nih cuma aku nak bagitau korang yang aku dah masuk umor 20-an dah. New phase of my life.. Seram plak bila bunyi angka 20 nih. Rasa cam tua sangat2..

AM: Pening, Pusing, Sakit Kepala, Buntu, dan Tak Tahu nak Buat Ape.. =(

amirnawawi

Penulis yang sentiasa memikirkan tentang masa depan.

27 thoughts on “Now I’m 20 Years Old…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge